Acasă Stirile zilei Stiinta Cele mai bune sfaturi stiintifice din partea unui specialist despre cum sa...

Cele mai bune sfaturi stiintifice din partea unui specialist despre cum sa devii mai norocos!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cei patru „stalpi” ai norocului

Dupa numeroase observatii, teste si experimente, Richard Wiseman a extras, din noianul de date adunate in anii de cercetari, cele 4 reguli de baza pe care le numeste cele patru principii ale norocului si care pornesc de la modul in care se comporta, in viata de zi cu zi, oamenii ce par binecuvantati de soarta cu un noroc de invidiat:

1) Sporeste la maximum ocaziile de a intalni sanse favorabile

Oamenii norocosi observa, creeaza si fructifica oportunitatile aparute in viata lor. Baftosii care castigau croaziere si televizoare la concursuri nu aveau, pur si simplu, un noroc porcesc; ei se implicau serios, participand la zeci (!) de astfel de concursuri, profitand, adica, de orice sansa care li se oferea. (Cei nenorocosi se multumeau sa se planga ca ei nu castiga niciodata nimic, desi nu participau aproape niciodata la asemenea concursuri.) Norocosii isi incercau norocul foarte des si, din multele incercari, cateva reuseau; evident, mai multe decat ale celor care incercau odata, de doua ori si, vazand ca n-au castigat nimic, renuntau. Iar aceasta atitudine de „incearca, poate iese” norocosii o aveau in multe dintre aspectele vietii lor.

Cum izbutesc, asadar, acesti oameni plini de noroc sa aiba atatea prilejuri favorabile? Ajutati de trasaturile specifice personalitatii lor, isi cladesc o retea vasta de prieteni si cunoscuti si pastreaza contactul cu ei; au o atitudine mai relaxata fata de viata, in general (fara a se concentra cu incrancenare asupra unui anumit aspect, ceea ce i-ar face sa piarda din vedere altele) si sunt deschisi la experiente noi.

2) Asculta-ti intuitia

Oamenii norocosi iau decizii bune ascultandu-si instinctele (sau intuitia, sau cum vrem sa-i mai zicem). Multe experimente (Richard Wiseman descrie cateva, in lucrarea sa, pentru a-si argumenta pozitia) au aratat faptul ca subconstientul nostru gandeste, de multe, ori, foarte corect si transmite mesaje clare; daca le ascultam sau nu, e alegerea noastra. Oamenii norocosi, a constatat specialistul, au tendinta sa-si asculte intuitia in mai mare masura decit ce nenorocosi, care ignora adesea semnalele de alarma ale subconstientului si, de aceea, iau decizii nefavorabile lor.

3) Asteapta-te la lucruri bune

Oamenii norocosi au asteptari pozitive de la viitor. Acest lucru ii motiveaza sa persevereze, chiar daca sansele par mici, pentru a-si atinge scopul. De asemenea, se asteapta ca interactiunile cu ceilalti sa fie incununate de succes, se asteapta sa intalneasca oameni simpatici si interesanti in societate, competenti si productivi la locul de munca. Avand asemenea asteptari, abordeaza contactele cu ceilalti cu un zambet, cu o atitudine pozitiva care, foarte adesea, ii duce spre relatii bune, spre productivitate, spre succes.

4) Transforma ghinionul in noroc

Oamenii norocosi sunt capabili sa intoarca lucrurile in folosul lor, sa transforme ghinionul in prilejuri favorabile. Loviti, se clatina, uneori cad, dar numaidecat se ridica si o pornesc din nou, cu o energie reinnoita. Cum reusesc sa faca asta? In primul rand, cauta sa vada si latura buna a oricarui lucru, dupa preceptul „in tot raul e si-un bine”; in al doilea rand, privesc in perspectiva si considera ca, pe termen lung, ar putea iesi ceva bun din evenimentul nefericit prin care trec acum; in al treilea rand, nu se complac in situatia nefericita, ci isi mobilizeaza energia ca sa iasa din ea; in fine, trag invataminte din cele intamplate si iau masuri, astfel incat in viitor sa nu mai treaca iarasi prin asa ceva.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
3
4
5
6
Articolul precedentRomanii si MURATURILE! Popas in lumea muraturilor
Articolul următorCe facem in weekend-ul 9-11 noiembrie? GALERIE VIDEO