Acasă Stirile zilei Stiinta Cele mai bune sfaturi stiintifice din partea unui specialist despre cum sa...

Cele mai bune sfaturi stiintifice din partea unui specialist despre cum sa devii mai norocos!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Insa, in ceea ce priveste celelalte dimensiuni ale personalitatii… aici chiar se vedeau niste diferente! Mari!

In ceea ce priveste deschiderea spre lucruri noi, caracterul extravertit si nevrotismul, au iesit la iveala deosebiri considerabile, care explica, in opinia specialistului, de ce oamenii norocosi intalnesc intruna ocazii favorabile in viata, in vreme ce asemenea ocazii parca ii ocolesc constant pe ghinionisti.

De fapt, ghinionistii le ocolesc pe ele (ocaziile), in vreme ce norocosii le prind din zbor si le fructifica. O mai mare deschidere spre lucruri noi ii face sa iasa din rutina si sa accepte noi provocari, spre deosebire de nenorocosii care, mai putin deschisi noului, rateaza multe ocazii care i-ar duce spre schimbari favorabile. Caracterul extravertit, pronuntat in cazul norocosilor, se traduce intr-o sociabilitate care ii impinge sa stea de vorba cu altii, facandu-si astfel noi cunostinte (uneori chiar prieteni) din partea carora pot primi sprijin, sub diverse forme, in vreme ce ghinionistii, mult mai putin extravertiti, se comporta rezervat si raman inchisi in sfera lor. Norocosii manifesta, totodata, spre deosebire de ghinionisti, un grad scazut de nevrotism, care ii face sa abordeze increzatori si calmi imprejurarile noi, ceea ii face sa para competenti, siguri de ei si ii face pe ceilalti sa aiba incredere in ei; totodata, aceasta atitudine calma si relaxata, in contrast cu crisparea ghinionistilor cu scoruri mari la nevrotism, le da norocosilor capacitatea de a privi senin in jurul lor, remarcand astfel mai multe sanse favorabile, in toate aspectele vietii.

Asadar, a te gasi in locul potrivit la momentul potrivit, un lucru care pare esential pentru o viata plina de noroc, inseamna, de fapt, crede Wiseman, a te gasi in starea de spirit potrivita.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
3
4
5
6
Articolul precedentRomanii si MURATURILE! Popas in lumea muraturilor
Articolul următorCe facem in weekend-ul 9-11 noiembrie? GALERIE VIDEO