Acasă Life Dezvoltare Personala Ai crezut ca rugaciunea e in zadar? Afla puterea de vindecare a...

Ai crezut ca rugaciunea e in zadar? Afla puterea de vindecare a rugaciunii de la un laureat al premiului Nobel pentru medicina!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Suntem un popor credincios, asa o arata statisticile, iar asta spune multe despre noi dar cati dintre noi cred cu adevarat atunci cand fac o rugaciune? Daca ai avut indoieli vreodata asupra puterii de vindecare a rugaciunii tale citeste mai jos un eseu extraordinar scris de un laureat al premiului Nobel pentru medicina, care descrie efectele curative ale rugaciunii: „Omul are nevoie de Dumnezeu asa cum are nevoie de oxigen.”- Dr. Alexis Carrel

Cunoscut pentru descoperirile sale in domeniul vaselor de sange si al transplantului de organe, descoperiri pentru care a primit premiul Nobel, marele chirurg si biolog francez Alexis Carrel a fost si un om profund religios. De-a lungul carierei sale a constatat influenta covarsitoare pe care credinta o are asupra sanatatii sufletesti si trupesti si a ajuns sa creada in miraculoasa putere de vindecare a rugaciunii. Despre acest subiect a scris un eseu devenit celebru.

Acest studiu asupra rugaciunii este inspirat din observatiile sale culese in decursul unei lungi cariere printre oameni din cele mai diferite zone ale lumii, de toate profesiunile si din toate clasele sociale, bolnavi sau sanatosi, credinciosi sau necredinciosi. Pe de alta parte, experienta sa stiintifica, studiile de laborator carora li s-a dedicat ani in sir i-au permis sa observe efectele curative ale rugaciunii.

Va prezentam in continuare eseul pe care Alexis Carrel l-a scris despre rugaciune.

 

Introducere

Noua, apusenilor, ratiunea ni se pare a fi mult superioara intuitiei. Preferinta noastra se indreapta mai mult catre inteligenta decat catre sentiment. Stiinta infloreste, in timp ce religia stagneaza. Il urmam pe Descartes si-l parasim pe Pascal.

In acest sens, cautam indeosebi sa ne dezvoltam inteligenta. Cat despre activitatile spirituale, morale, etice, acestea sunt neglijate aproape complet. Slabirea acestor activitati fundamentale face din omul modern o fiinta oarba din punct de vedere spiritual. Aceasta infirmitate nu-i permite sa fie un bun element constitutiv al societatii. Putem atribui prabusirea civilizatiei noastre slabei calitati a individului. De fapt, domeniul spiritual se arata tot atat de necesar reusitei vietii ca si cel intelectual si cel material.

Este deci necesar sa ne stimulam activitatile intelectuale, care confera puterea personalitatii noastre. Cel mai ignorat dintre ele este simtul spiritual. Simtul religios se exprima mai cu seama prin rugaciune. Rugaciunea este in mod evident un fenomen spiritual. Ori, lumea spirituala nu poate fi investigata prin mijloace stiintifice. Cum sa dobandim deci o intelegere reala a rugaciunii? Stiinta cuprinde, din fericire, totalitatea lumii materiale. Aceasta poate, prin intermediul psihologiei, sa fie extinsa pana la manifestarile spirituale. Vom invata deci in ce consta fenomenul rugaciunii, tehnica practicarii acesteia si efectele ei, prin observarea sistematica a omului care se roaga.

Definitia rugaciunii