Acasă Stirile zilei Justitia DNA a descins la Selimbar! Vizeaza retrocedari ilegale de peste 114 milioane...

DNA a descins la Selimbar! Vizeaza retrocedari ilegale de peste 114 milioane de euro

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Update. Primarul comunei Selimbar, Daniel Maricuta, ar fi primit de la un dezvoltator, care a construit mai multe blocuri, in schimbul eliberarii autorizatiei de constructie si a altor documente, cu titlul de mita, apartamente in valoare totala de peste 1,8 milioane euro.

Procurorii DNA efectueaza miercuri perchezitii la Primaria Selimbar si la Oficiul de Cadastru Sibiu, iar ancheta vizeaza retrocedari ilegale de suprafete de teren, in valoare de peste 114 milioane euro, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit acestora, in cauza sunt implicati primari, avocati, notari, oameni de afaceri si membri ai comisiei de retrocedare.

DNA a anuntat miercuri ca procurorii efectueaza perchezitii in 61 de locatii situate in judetele Sibiu, Brasov, Ilfov si Neamt, din care doua sunt sediile unor institutii publice, intr-un dosar de fapte de coruptie comise in perioada 2005 — 2015.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Serviciul Teritorial Alba efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2005 — 2015.

In cursul zilei de 14 octombrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se desfasoara perchezitii domiciliare in 61 de locatii situate in judetele Sibiu, Brasov, Ilfov si Neamt, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”, se arata in comunicatul DNA.

 

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos