Acasă Stirile zilei Amenintarea Rusiei pune Romania pe jar! Rezervistii sunt mobilizati pentru Aparare

Amenintarea Rusiei pune Romania pe jar! Rezervistii sunt mobilizati pentru Aparare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La mai putin de o zi dupa ce Rusia a amenintat Romania autoritatile au intrat in alerta. Guvernul a decis convocarea rezervistilor pentru programul de aparare.

In baza aprobarii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, la nivelul judetului Braila are loc o activitate specifica de pregatire si actualizare a datelor de evidenta militara.

„In perioada 13-15 octombrie 2015, in judetul Braila se desfasoara un exercitiu de mobilizarepentru verificarea stadiului pregatirii populatiei, economiei si a teritoriului pentru aparare, condus de Ministerul Apararii Nationale, in cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne. Pe timpul exercitiului, rezervistii aflati in planul de mobilizare sunt chemati la unitatile militare, pe durata a doua-trei ore”, se precizeaza in comunicatul de presa remis de Prefectura citat de Infobraila.

Rusia a cerut guvernelor SUA si Romaniei sa renunte la instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 in dispozitivul de aparare antiracheta din Romania, dupa cum a relatat luni seara agentia de presa Interfax.

Oficialul rus, Mihail Ulianov, a facut apel la guvernele SUA si Romaniei sa ‘constientizeze pe deplin responsabilitatea lor pentru aceasta dezvoltare a situatiei si sa renunte la aceste planuri pana cand nu este prea tarziu’.

Situatia de la granitele Romaniei este din ce in ce mai tensionata:

  • Conflictul din Ucraina
  • Ttensiunile din Moldova
  • Asaltul imigrantilor
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos