Ai constatat ca nimic nu e ceea ce pare? Vezi cele zece tehnici de manipulare ale poporului: Decalogul Chomsky!

Vezi zilnic ca se intampla ceva. Vezi cum cad guverne. Vezi cum se schimba ministri. Vezi mereu aceeasi oameni in piata, aceeasi oameni la televizor. Crezi ca este o coincidenta? Nu! Este o permanenta manipulare. Cum crezi ca reusesc oamenii sa protesteze pentru idealuri dupa un program bine stabilit, cum ar fi intre orele 17 si 24. Cum ti se pare ca poporului tot timpul i se cauta un stapan? Citeste mai jos decalogul lui Noam Chomsky respectat lingvist american si profesor emerit in cadrul Instititului de Tehnologie din Massachusetts.

Cum pot recunoaste manipularea emotionala si cum o pot evita?

Noam Chomsky a identificat si a explicat, prin intermediul unei formulari pe intelesul tuturor, regulile de baza ale manipularii pe care se bazeaza puterea politica in lume, reguli pe care acesta le numeste “strategii ale diversiunii.” Aceste regulii au fost sitentizate in ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”.

Click pe aceeasi tema:  De ce mananca spaniolii struguri de Anul Nou! TRADITII din toata lumea de ANUL NOU!

Decalogul Chomsky

1. Poporul trebuie sa aiba mereu mintea ocupata cu altceva decat cu problemele lui adevarate

Pentru aceasta: Sa distragi permanent atentia de la problemele sociale reale, indreptand-o catre subiecte minore, dar cu mare impact emotional.

Fereastra prin care ne este bagata pe gat homosexualitatea! Urmeaza pedofilia si canibalismul…

2. Poporul trebuie sa perceapa conducatorii drept salvatori ai natiunii

Pentru aceasta: Inventeaza false amenintari, ori creeaza probleme grave, care ingrijoreaza real ai angajeaza opinia publica, iar apoi ofera solutiile.

Click pe aceeasi tema:  Alimentele care iti fac rau seara! Ar fi bine sa te feresti de ele

Un exemplu: Favorizeaza insecuritatea cetatenilor, apoi guvernarea providentiala salveaza natiunea in temeiul legilor represive cerute de popor, cu pretul limitarii propriilor libertati democratice.

Secretele interzise ale Bisericii! Ce este adevar si ce este minciuna?!

3. Poporul trebuie permanent pregatit pentru mai rau

Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficiala, integral asumata de guvern), “gri” (partial asumata) si “negre” (niciodata asumata) trebuie sa promoveze imaginea unui guvern in permamenta preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. In acest fel, cel mai mare rau devine suportabil daca e administrat in portii anuale, conform unui program anuntat.

spre