Acasă Politic Primele nume confirmate din Guvernul CIOLOS!

Primele nume confirmate din Guvernul CIOLOS!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nebuloasa din jurul guvernului care va conduce treburile Romaniei arunca in scena tot felul de scenarii din care fac parte fel si fel de oameni… tehnocrati. Potrivit unor surse politice care au asistat la dezbaterile lui Dacian Ciolos cu partidele noul premier a definitivat lista cu ministri, iar o parte dintre nume sunt deja cunoscute. 

 

Primul dintre ele este cel al lui Achim Irimescu, pentru Ministerul Agriculturii. Irimescu a fost secretar de stat, intre anii 2012-2014, in cadrul ministerului pe care il va conduce. Acum este ministru-consilier in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei de la Bruxelles si sef al departamentului de agricultura, relateaza stiripesurse.ro.
O a doua confirmare a venit pentru Ministerul Mediului. Sursele citate anterior ne-au declarat ca acest portofoliu ii va parveni lui Dragos Bucurenci. Potrivit CV-ului postat pe blogul personal, Bucurenci este consultant si trainer in comunicare, activist civic si jurnalist. A lucrat pentru numeroase organizatii non-profit, printre care Salvati Copiii, British Council, Salvati Delta sau MaiMultVerde.
Cel mai probabil un loc in noul Executiv va ocupa si Aura Raducu. Sursele spun ca ea este agreata pentru a prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene. Raducu este manager principal la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.
Se pare ca zvonurile conform carora Dudu Ionescu va conduce Ministerul de Interne (pastorit pana la inceputul saptamanii de Gabriel Oprea), sunt adevarate. Ionescu este actualmente consilier al presedintelui Klaus Iohannis pe probleme de securitate nationala.
El a mai condus portofoliul Internelor in perioada Conventiei Democrate (21 ianuarie 1999 – 28 decembrie 2000). In 2003, Dudu Ionescu s-a inscris in PUR, partidul lui Dan Voiculescu, in care a stat 2 ani.
Cat despre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice – cel condus de Dragnea pana la condamnarea sa in prima instanta in dosarul Refrendumului si predat apoi apropiatei sale, Sevil Shhaideh – acesta va fi preluat de Vasile Dancu, fost membru al PSD. Dancu nu mai este de ani buni in structurile de conducere ale partidului, insa a ramas in continuare membru simplu. El s-a concentrat pe Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) pe care il conduce.
Totodata, sursele citate ne-au declarata ca niciunul dintre actualii ministri nu vor ramane in noul Guvern iar portofoliile pe care se poarat negocierile cele mai aprinse sunt Finantele si Justitia, scrie ziare.com.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos