Locuitorii Capitalei risca sa se spele in curand cu apa rece si sa se incalzeasca de la aragaz. Presedintele CA al RADET, Gabriel Dumitrascu, avertizeaza ca Bucurestiul ar mai putea avea asigurata caldura si apa calda aproximativ o saptamana daca Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nu va aproba in sedinta de luni bugetul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET).

„Bugetele au fost taiate mereu, astfel incat au fost taiate si 15% din subventii”, a declarat Dumitrascu, explicand ca in acest moment RADET nu mai are dreptul sa cheltuiasca niciun leu conform legii, pentru ca a cheltuit mai mult de 90% din buget, relateaza Mediafax.

El a explicat ca, daca primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, nu va intelege sa introduca in prima sedinta a CGMB proiectul pentru aprobarea bugetului RADET in procedura de urgenta, caldura si apa calda pentru bucuresteni vor mai putea fi asigurate probabil o saptamana din inertie.

Presedintele CA al RADET a precizat ca a discutat de mai multe ori cu primarul care i-a transmis ca problema bugetului RADET va fi discutata intr-o sedinta ordinara la sfarsitul lunii noiembrie.

„In aceste conditii sistemul va mai functiona cateva zile din inertie. Nu cred ca se opreste caldura duminica aceasta, pentru ca exista o inertie a sistemului care va duce mai departe la furnizarea caldurii, dar nu pentru mult timp, probabil cam o saptamana”, a spus Dumitrascu.

Acesta a mai precizat ca CGMB se va intruni luni intr-o sedinta extraordinara, dar, in ciuda discutiilor care au existat cu primarul Stefanel Dan Marin, pe ordinea de zi nu este prevazut proiectul de buget al RADET.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.