Acasă Life Horoscop Semnele zodiacale s-au schimbat, ca urmare a rotatiei Pamantului! Afla ce zodie...

Semnele zodiacale s-au schimbat, ca urmare a rotatiei Pamantului! Afla ce zodie esti, dupa noua ordine astrologica!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Multi dintre noi isi incep ziua rasfoind titlurile zilei si citind horoscopul. Chiar daca nu toata lumea crede in zodiac, dar stim cu totii ca sunt 12 semne zodiacale. Poate parea socant, insa, din punct de vedere astrologic, lucrurile au luat o alta intorsatura, care a produs modificari fundamentale ale pozitiei semnelor zodiacale. Noua ordine astrologica face ca 86% din populatie sa traiesca sub un semn zodiacal gresit, sustin astrologii.

In anul 2011, vestea aparitiei celui de-al treisprezecelea semn zodiacal, care a schimbat ordinea astrologica cunoscuta de mai bine de doua milenii, a luat pe neasteptate pe toata lumea si a creat controverse.

Astrologia este stiinta care studiaza aliniamentul constelatiilor si al soarelui si influenta fundamentala a acestor miscari cosmice asupra vietii noastre.

Semnele zodiacului au fost calculate de astrologi in functie de pozitia Soarelui fata de constelatii, asa cum apareau ele acum 2.200 de ani.

Acestea nu mai sunt insa valabile, din cauza miscarii de precesiune a Pamantului. Astronomii de la Societatea Planetariilor din Minnesota au descoperit ca, din cauza efectul gravitational al Lunii asupra Pamantului, modul in care sunt aliniate planetele s-a modificat, creand un decalaj de o luna. Asta inseamna ca zodiile s-au “mutat” spre vest cu aproximativ o luna, in functie de constelatii. Spre exemplu, persoanele nascute intre 21 martie si 19 aprilie se considera zodia Berbec. in fapt, intre 11 martie si 18 aprilie, Soarele sta in constelatia Pestilor si nu in Berbec.

Existenta unei a treisprezecea zodii este mentionata de catre babilonieni, inventatorii horoscopului. Nu se stie insa de ce, atunci cand au inventat zodiacul, acestia au lasat deoparte, in mod intenţionat, cea de-a 13-a zodie, pentru ca aceasta nu corespundea calendarului de 12 luni pe care il concepusera.

Noile date astrologice aduc in prim plan, noua zodie Ophiuchus, careia ii corespunde perioada 29 Noiembrie – 17 Decembrie.

Constelatia lui Ophiuchus apare sub forma unui barbat care prinde un sarpe mare. in mitologia greaca, Ophiuchus il reprezinta pe Aesculapius – fiul lui Apollo si zeul medicinei.