Acasă Sanatate Un virus periculos face ravagii in Capitala! Cum iti dai seama daca...

Un virus periculos face ravagii in Capitala! Cum iti dai seama daca ai fost infectat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

22 de cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate in Bucuresti, medicii atragand atentia ca cei mai vulnerabili sunt cei mici si persoanele in varsta.

Masura de intensificare a controalelor legate de sangele donat vine dupa ce au fost confirmate 22 de cazuri de infectare cu virusul West Nile. „Sunt cazuri confirmate in 4 sectoare din 6, astfel incat am decis sa luam masuri specifice privind colectarea de sange. Am intarit masurile de testare in cazul donatorilor de sange. Viroza se transmite prin intepatura de tantar, dar exista risc de contaminare si prin transfuzia de sange”, a declarat Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzii Bucuresti. Virusul apare ca o viroza minora, dar se agraveaza rapid in peste 80% din cazuri.

Virusul West Nile a ucis sase oameni in Romania, trei dintre acestia fiind in Capitala. Doina Gosa a precizat ca toti cei care au decedat erau persoane in varsta, care aveau si alte afectiuni. „Nu exista riscul producerii unei epidemii majore. Ne confruntam in fiecare an cu aceste probleme”, a explicat medicul.

Virusul West Nile este periculos pentru ca poate fi un declansator unor afectiuni serioase, de fapt acestea fiind cele care duc la deces. Principala sa cale de transmitere in randul oamenilor fiind intepatura tantarilor infestati.

Virusul West Nile are o perioada de incubatie de 3 pana la 14 zile de la contactarea sa. in acest interval apar primele simptome, doar ca, in functie de organism si de rezistenta acestuia, acestea pot fi diferite.

Specialistii au identificat trei tipuri de situatii: