Acasă World Un primar german a rabufnit la adresa romanilor! „Mai bine dublez numarul...

Un primar german a rabufnit la adresa romanilor! „Mai bine dublez numarul de sirieni, dar sa plece romanii. Nu vin sa munceasca”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Primarul orasului Duisburg a a ajuns la capatul puterilor cu esticii din orasul sau. Edilul a spus ca est-europenii, in special romanii si bulgarii, ”nu vin toti la Duisburg ca sa munceasca” si ca ii prefera pe migrantii sirieni.

Sören Link a declarat pentru Der Westen ca Duisburg este un oras cu o rata de somaj de peste 12% si ca romanii si bulgarii s-ar duce ”in alta parte” daca chiar ar vrea sa munceasca. ”Vin la Duisburg datorita conditiilor favorabile de locuit si a infrastructurii bune”, a declarat link.

Link ataca practic un fenomen caracteristic orasului, care uneori alimenteaza polemicile politice. in Duisburg, Dortmund si Köln traiesc multi romani si bulgari care deseori sunt parte a etniei rome. Acestia si-au utilizat dreptul UE de libera circulatie si s-au mutat in regiunea Ruhr. impreuna cu turcii, imigrantii reprezinta 36,4% din populatie.

in prezent, in zona sunt acum 17.500 de bulgari si romani, multi dintre acestia traind in Marxloh in grupuri mari, inghesuiti in locuinte situate in cladiri abandonate. Numarul lor a crescut in ultimul an, iar conflictele sunt frecvente.

Organizatiile infractionale din Romania si Bulgaria fraudeaza serviciile sociale din Duisburg, dar si din Gelsenkirchen si Dortmund, potrivit publicatiei Welt. Bandele atrag oameni din sud-estul Europei in Germania, depun cereri pentru ajutoare sociale in numele acestora si pastreaza mare parte din aceste sume.

Link s-a declarat impotriva prezentei est-europenilor inca de acum doi ani cand, pe timpul unei conferinte privind refugiatii, a spus: ”Mi-ar placea sa dublez numarul sirienilor, daca as putea trimite de aici cativa est-europeni”. Apoi politicianul si-a cerut scuze, spunand ca nu a ales cele mai fericite cuvinte si ca nu a vrut sa raneasca pe nimeni personal.

Acum, chiar inainte de alegerile locale pentru primarie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete si a spus in interviu ca la acea vreme a primit ”un puternic sprijin al publicului” pentru declaratiile legate de sirieni si est-europeni.

Sursa: Pro TV

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos