O minte ascutita este un lucru pretios. Acesta este o afirmatie ce a fost facuta iar si iar si cu toate acestea se repeta.

Majoritatea oamenilor descopera ca devin mai putin ascutiti pe masura ce inainteaza in varsta. Desi poate parea a fi o parte a inaintarii in varsta, este important sa-ti amintesti ca exista multi pasi pe care ii poti lua pentru a imbunatati capacitatea mintii tale.

Exista mai multe moduri prin care poti imbunatati puterea mentala. Poti incepe cu pasi gestionabili, dar care te pot ajuta sa faci o schimbare uriasa pe parcursul timpului. Ia in considerare cateva dintre aceste sfaturi si poti incepe sa pasesti pe calea catre o minte ascutita.

#1. O minte ascutita are nevoie de provocari

Un motiv pentru care mintea incepe sa fie plictisitoare se datoreaza lipsei unei stimulari corespunzatoare. In timp ce simturile tale sunt cu siguranta bombardate de clopotele si fluierele publicitatii indiferent unde iti intorci capul, nu este suficient de substantial. Pentru ca mintea ta sa ramana pregatita pentru orice vrei sa faci este intelept sa incepi sa te provoci si sa introduci noi experiente in rutina ta. Asta nu trebuie sa fie ceva drastic.

De exemplu, daca mergi pe aceeasi ruta in fiecare zi, s-ar putea dovedi a fi util sa schimbi ruta din cand in cand. Incearca un alt traseu. Acelasi lucru este valabil si cand vine vorba de condus: atunci cand urmezi aceleasi drumuri, mintea ta incepe pur si simplu sa treaca prin miscari. Pe de o parte, asta poate fi util, permitandu-ti sa te relaxezi intr-un sentiment de confort fata de obiceiurile tale, dar nu va servi pentru viitorul mintii tale. Alte idei extraordinare includ o excursie in natura, citirea unei carti pe care n ai avut-o niciodata in vedere, sau explorarea unui hobby existent intr-un mod nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.