Acasă Stirile zilei Sondajul care zguduie scena politica! Laura Codruta Kovesi este solutia romanilor pentru...

Sondajul care zguduie scena politica! Laura Codruta Kovesi este solutia romanilor pentru cea mai inalta functie in stat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gabriela Firea este reprezentantul PSD cel mai bine cotat pentru o candidatura la alegerile prezidentiale, in vreme ce din partea PNL cel mai bine vazut este Klaus Iohannis, potrivit unui sondaj Sociopol. In acest sondaj, apare si Laura Codruta Kovesi ca potential candidat la Presedintie, atat din postura de independent, cat si din cea de lider al unei coalitii anti-PSD.

Gabriela Firea se situeaza cel mai bine intr-o competitie interna in cadrul PSD pentru o eventuala candidatura la alegerile prezidentiale, potrivit sondajului Sociopol. Ea este urmata de Victor Ponta si Liviu Dragnea, arata rtv.

Din partea PNL, cel mai bine situat competitor ar fi Klaus Iohannis, urmat la mare distanta de Cristian Busoi si Catalin Predoiu.

La ALDE, competitia interna ar fi adjudecata de Calin Popescu Tariceanu,uramt la mare distanta de Teodor Melescanu si Daniel Constantin.

La USR, cel mai bine cotat este Nicusor Dan, iar Clotilde Armand este pe locul doi.

In tabara potentialilor candidati independenti / neafiliati politic conduce Laura Codruta Kovesi, sefa DNA (desi ea s-a exprimat de mai multe ori ca nu intentioneaza sa intre in politica). Ea este urmata de Dacian Ciolos si Razvan Mihai Ungureanu.

O alta intrebare vizeaza nominalizarea celui mai bun candidat anti-PSD, fara a mai pune conditia sa fie independent sau nu. si aici tot Laura Codruta Kovesi conduce, in fata lui Klaus Iohannis si a lui Dacian Ciolos.

De asemenea, repondentii au fost intrebati si ce partid ar vota daca duminica aceasta ar fi alegeri parlementare. PSD si-ar pastra pozitia de castigator al alegerilor, cu 47%, urmat de PNL (21%), USR (12%), ALDE (6%) si UDMR (5%). Cifrele nu difera mult de alegerile din decembrie, cu exceptia faptlui ca, potrivit sondajului Sociopol, PMP, partidul lui Traian Basescu, nu ar mai trece pragul electoral.

Sondajul a fost facut in perioada 6-14 martie, pe un esantion de 1.007 persoane, prin metoda interviului telefonic (CATI).

Eroarea maxima de esantionare, la un nive de incredere de 95%, este +/ -3.2%