Anuntul care provoaca fiori! Rusia lanseaza in Marea Neagra trei dintre cele mai temute submarine! – Cap Limpede

Anuntul care provoaca fiori! Rusia lanseaza in Marea Neagra trei dintre cele mai temute submarine!

Rusia intentioneaza sa relocheze pana la sfarsitul anului in curs trei submarine din proiectul „Varsavianka”, aflate in prezent in dotarea Flotei ruse din Marea Baltica, capabile sa transporte rachete de croaziera, relateaza agentia de presa ucraineana Unian, citand o declaratie facuta duminica de purtatorul de cuvant al Flotei ruse din Marea Neagra, capitanul de rangul I Viaceslav Truhaciov.

La ora actuala, potrivit responsabilului rus, Flota Rusiei din Marea Neagra (cu baza in Sevastopol/Crimeea) este completata cu submarine cu propulsie diesel-electrica din proiectul 636.3, echipate cu rachete de croaziera de tipul „Kalibr”, similare rachetelor de croaziera americane Tomahawk.

Click pe aceeasi tema:  Corul Armatei Rosii Alexandrov a schimbat afisul spectacolului de la Bucuresti! Vezi concertul unic la Sala Palatului! De la ce a pornit controversa

Trei submarine din acest proiect, supranumite si „gauri negre in ocean”, deoarece sunt aproape nedetectabile – „Novorossiisk”, „Rostov-pe-Don” si „Stary Oskol” – se afla deja in Marea Neagra, scrie Digi24.

Pana la sfarsitul anului 2017 este asteptata sosirea a inca trei submarine similare – „Krasnodar”, „Kolpino” si „Veliki Novgorod”.

Submarinele din proiectul 636.3 sunt dificil de reperat datorita zgomotului redus in deplasare, fiind capabile in acelasi timp sa asigure detectarea proactiva a unor nave inamice la distanta mare si atacarea lor cu rachete de croaziera antinavale.

Click pe aceeasi tema:  Razboiul bate la usa! SUA, atac cu peste 50 de rachete in Siria la ordinul lui Trump! Vezi reactia dura a Rusiei

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre