Acasă Utile Planta medicinala folosita de greci si romani face minuni! Iti schimba starea...

Planta medicinala folosita de greci si romani face minuni! Iti schimba starea in bine in 10 minute! E suficient sa o adulmeci!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grecii si romanii atribuiau dafinului un caracter sacru si au utilizat aceasta planta de-a lungul secolelor atat pentru proprietatile sale medicinale, cat si în scop decorativ. Frunzele de laur erau un simbol al gloriei si onoarei, fiind folosite pentru a-i incununa pe castigatorii Olimpiadelor.

Medicii sunt de parere ca aceasta planta era atat de apreciata in trecut si pentru proprietatile sale antioxidante, sedative, anti-reumatice, antiseptice, diuretice si bactericide.

Potrivit healthyfoodhouse.com, principalii compusi activi sunt cineolul si alpha-pinen, dar si uleiurile esentiale, care influenteaza pozitiv starea si au un efect psihoactiv.

Frunzele de dafin au un efect relaxant. Pentru a va bucura de proprietatile aceastora, trebuie sa dati foc la cateva frunze intr-o scrumiera curata, sa le lasati sa arda si sa iesiti din camera. Reveniti dupa 10 minute. Parfumurile si aromele volatile va vor calma, inducandu-va o stare de relaxare fizica si psihica, scrie jurnalul.