Cu siguranta ca moartea este cea mai mare temere pentru cei mai multi oameni, de aici si curiozitatea despre ceea ce se intampla odata cu aceasta. Ne intrebam ce se intampla cand murim…, ceea ce este firesc chiar si pentru chimistii americani care au cautat o explicatie cat mai plauzibila.

Exista foarte multe supozitii si credinte pe acesata tema, insa specialistii de la American Society of Chemists au gasit raspunsul. Acestia au comparat senzatia de dinaintea mortii cu aceea pe care o traiesti cand te uiti la un film horror, iar asta pentru ca creierul nostru are aceeasi reactie.

Mai mult decat atat, cu cat avem mai mult senzatia de teama, cu atat activitatea cerebrala este mai intensa. Asadar, sa presupunem ca esti intr-un film de groaza. Esti urmarit de un ucigas, iar acesta, in cele din urma reuseste sa te injunghie la gat. Ce se intampla cu organismul nostru? Ei bine, afla ca inima se opreste, fa fel si respiratia (moarte clinica), insa nu si creierul, ci dimpotriva, atunci este momentul cand el lucreaza cel mai intens, motiv pentru care cei care s-au intors din moarte clinic au declarat ca au vazut acea lumina puternica.

In aceasta faza, daca se intervine medical, oamenii pot fi readusi in simtiri. Altiminteri, se sting.

sursa>tvhappy.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.