Planta medicinala folosita de greci si romani face minuni! Iti schimba starea in bine in 10 minute! E suficient sa o adulmeci! – Cap Limpede

Planta medicinala folosita de greci si romani face minuni! Iti schimba starea in bine in 10 minute! E suficient sa o adulmeci!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Grecii si romanii atribuiau dafinului un caracter sacru si au utilizat aceasta planta de-a lungul secolelor atat pentru proprietatile sale medicinale, cat si în scop decorativ. Frunzele de laur erau un simbol al gloriei si onoarei, fiind folosite pentru a-i incununa pe castigatorii Olimpiadelor.

Medicii sunt de parere ca aceasta planta era atat de apreciata in trecut si pentru proprietatile sale antioxidante, sedative, anti-reumatice, antiseptice, diuretice si bactericide.

Potrivit healthyfoodhouse.com, principalii compusi activi sunt cineolul si alpha-pinen, dar si uleiurile esentiale, care influenteaza pozitiv starea si au un efect psihoactiv.

Loading...

Frunzele de dafin au un efect relaxant. Pentru a va bucura de proprietatile aceastora, trebuie sa dati foc la cateva frunze intr-o scrumiera curata, sa le lasati sa arda si sa iesiti din camera. Reveniti dupa 10 minute. Parfumurile si aromele volatile va vor calma, inducandu-va o stare de relaxare fizica si psihica, scrie jurnalul.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close