Acasă Sanatate Relaxare cu masajul Shiatsu

Relaxare cu masajul Shiatsu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Masajul Shiatsu utilizeaza tehnici de presopunctura aplicate cu mainile, degetele, coatele si genunchii. Presopunctura consta in utilizarea unei presiuni profunde a tesuturilor pe 12 meridiane ale corpului.

Presiunea pe aceste puncte este aplicata usor si incet, dar destul de profund incat pacientul sa simta o usoara durere locala. Terapeutul, foloseste intregul sau corp pentru a crea presiune pe meridiane.

Pentru a aplica shiatsu, pacientul trebuie sa isi schimbe pozitia fie intins pe spate, fie pe burta sau intr-o parte. Acest lucru ofera terapeutului posibilitatea de a lucra fiecare punct energetic al meridianelor.

Odata cu deblocarea punctelor energetice unde chi-ul este blocat (un chi blocat determina probleme de sanatate), dispar tensiunile nervoase, stresul si energia negativa acumulata de-a lungul timpului.

De asemenea, masajul shiatsu relaxeaza muschii si tesuturile, contribuie la eliberarea toxinelor din organism, creste flexibilitatea, imbunatateste circulatia sanguina, reduce presiune arteriala si mentine echilibrul chi-ului.