Acasă Sanatate Ce tip de balsam este bine sa folosesti

Ce tip de balsam este bine sa folosesti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O ingrijrie atenta a podoabei capilare trebuie sa includa si folosirea balsamului pentru par. Insa, atunci cand nu se acorda atentie tipului de balsam folosit pot aparea dezechilibre la nivelul scalpului care afecteaza parul.

Un balsam de par trebuie sa fie ales in functie de structura firului de par. De asemenea, este necesar sa se tina cont si de starea parului: daca este vopsit sau nu.

Majoritatea femeilor cred ca din cauza balsamului parul devine prea moale, dar acest lucru se intampla din cauza faptului ca acestea folosesc formula gresita.

Femeile care au parul fin si subtire trebuie sa foloseasca un balsam pentru volum, in timp ce persoanelor cu firul gros le este recomandat un balsam bogat in acizi grasi. Acestia au rolul de a hrani parul in profunzime, redandu-i stralucirea.

In cazul in care ai parul vopsit foloseste un sampon si un balsam care contin proteine. Astfel, parul va deveni mai rezistent si va suferi mai putin din cauza substantelor chimice din compozitia vopselelor.

Pentru un par frumos si sanatos nu este important doar tipul de balsam pe care il folosesti. Daca nu este aplicat corect, balsamul nu va actiona in mod corespunzator.

Specialistii ne sfatuiesc sa nu aplicam balsamul la radacina, intrucat in zona respectiva, parul este hranit de uleiurile naturale de la nivelul scalpului.

De aceea, aplicarea balsamului se realizeaza de la varful firului de par spre radacina. Se lasa sa actioneze timp de 5 minute, dupa care parul se clateste cu apa din abundenta.