Acasă Life La femei, un simplu contact social poate ridica temperatura corpului

La femei, un simplu contact social poate ridica temperatura corpului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Intalnirea cu un barbat poate ridica instant temperatura unei femei. Psihologii au folosit imagistica termica pentru a demonstra ca si un simplu contact fizic social declanseaza o crestere a temperaturii corpului. Ei au descoperit ca temperatura capului la femei a crescut mai mult in timpul interactiunii cu un barbat decat cu o femeie, informeaza dailymail.co.uk.

Cei 16 tineri participanti, cu o varsta medie de 21 de ani, au crezut ca li-se vor masura cu un dispozitiv mic, cu lumina intermitenta, culoarea pielii. Camera termica a fost folosita pentru a citi temperatura din diferite zone ale fetei. In toate conditiile, contactul social provoca o schimbare medie a temperaturii de 0.1C.

Studiile anterioare au aratat ca temperatura corpului si a fetei creste si in timpul actului sexual. Frica si stressul sunt de asemenea cunoscute pentru a ridica temperatura fetei. La adulti, stressul cauzat de minciuna sau de a efectua sarcini mentale dificile, produce cresteri de temperatura a pielii de pe frunte si din jurul ochilor.

Cresterile usoare de temperatura ce duc la inrosirea pielii fetei sunt percepute de creier ca fiind mai atractive, asa ca schimbarile de temperatura practic ajuta omul in interactiunea sociala.