Acasă Timp liber Auto SURPRIZA ABSOLUTA la testele Euro NCAP. Cea mai sigura masina este fabricata...

SURPRIZA ABSOLUTA la testele Euro NCAP. Cea mai sigura masina este fabricata in China

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Clasamentul din acest an al Euro NCAP este o surpriza pentru toata lumea, cel mai sigur automobil din lume fiind desemnat modelul chinez Qoros 3 Sedan.

In topul celor mai sigure masini din 2013 se mai regasesc Mazda6, Jeep Cherokee, Toyota Corolla, Skoda Octavia, Suzuki SX4 S-Cross si Chevrolet Trax.

Lansat la Salonul Auto de la Geneva, Qoros 3 Sedan a reusit sa obtina 15.8 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.4 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.2 puncte la impactul posterior. Astfel, automobilul chinezesc de clasa compacta a totalizat 34 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 95% din punctajul maxim. De asemenea, noul Qoros 3 Sedan a adunat un total de 43 de puncte (87%) la categoria Protectia Copiilor, 28 de puncte (77%) la categoria Protectia Pietonilor si 7 puncte (81%) la categoria Siguranta Asistata.

Cu cativa ani in urma masinile chinezilor se faceau de ras la testele EuroNCAP, acum un model chinezesc este declarat cel mai sigur din lume. Secretul companiei asiatice il constituie echipa de manageri europeni. Astfel, pentru Quoros lucrează Volker Steinwascher, fost director executiv si vicepresedinte al diviziei nord-americane Volkswagen, Gert Hildebrand, directorul de Design, care, în trecut, a ocupat pozitii in cadrul departamentelor de profil de la Opel, Volkswagen, SEAT, Mitsubishi si MINI, Roger Malkusson, director executiv pe probleme de integrare, care a petrecut 20 de ani în echipa SAAB şi Klaus Schmidt, în trecut inginer-şef la BMW.