Media player-ul Winamp, aflat in proprietatea concernului AOL, va fi cumparat de compania Radionomy, care detine serviciile omonime de radiodifuziune pe Internet, informeaza TechCrunch.

Potentialul acord între AOL si Radionomy a fost observat de catre vizitatorii forumului de pe site-ul player-ului. Astfel un utilizatorul care foloseste numele Bryon Stout a remarcat faptul că winamp.com este acum atribuit unui DNS -server apartinand Radionomy.

La serviciul Shoutcast, asociat player-ului Winamp,  DNS -serverul nu s-a schimbat.

Totodata, TechCrunch citeaza surse anonime care au confirmat existenta unui acord AOL cu Radionomy. Termenii acestuia vor fi aprobati vineri, pe 3 ianuarie. In proprietatea Radionomy vor trece atat Winamp, cat si serviciul Shoutcast, suma pe care firma AOL o va primi fiind inca necunoscuta.

Radionomy este un agregator de posturi de radio pe Internet. In prezent, catalogul companiei include aproximativ șase mii de posturi de radio. Pentru comparatie, directorul Shoutcast are aproximativ 50.000 de stații. Sediul Radionomy se află la Bruxelles, compania operand pe piata de Internet din 2008.

AOL Corporation si-a anuntat intentia de a inchide Winamp si Shoutcast pe 20 noiembrie 2013. Corporatia a subliniat ca site-urile respective se vor opri pe 20 decembrie, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Player-ul Winamp a fost lansat in 1997 si s-a bucurat de cea mai mare popularitate pana prin 2000, atunci cand s-a atins varful schimburilor de fisiere MP3. Player-ul „citea” mai multe formate de fisiere, dispunea de plugin-uri si instrumente de vizualizare si oferea diverse „skin-uri.” Winamp a intrat in proprietatea AOL in 1999, pentru care a platit 100 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.