Acasă Stirile zilei Social COD PORTOCALIU de inundatii! Vezi zonele afectate!

COD PORTOCALIU de inundatii! Vezi zonele afectate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare de COD PORTOCALIU de inundatii pe raul Crisul Negru pe sectorul Tinca-Talpos (sector indiguit), judetul Bihor in intervalul 11.03.2013 ora 13:00 – 12.03.2013 ora 02:00.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor anunta scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice Tur, Somesul Mare, Lapus, Crisul Negru, Crisul Alb, Aries, Timis superior, Barzava, Moravita si Nera, cu depasiri ale cotelor de inundatie si a cotelor de atentie.

Astfel, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si ca urmare a precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis COD PORTOCALIU de inundatii pe raul Crisul Negru pe sectorul Tinca-Talpos (sector indiguit) – judetul Bihor in intervalul 11.03.2013 ora 13:00-12.03.2013 ora 02:00.

De asemenea, se mentine COD PORTOCALIU pe raul Tur pe sector aval de acumularea Calinesti Oas (sector indiguit) – judetul Satu Mare si COD GALBEN pe raurile din bazinele: Tur amonte de Ac. Calinesti Oas si afluenti, Lapus, Somesul Mare – judetele Satu Mare, Maramures si Bistrita Nasaud, pe cursurile mijlocii si inferioare ale Crisului Negru, Crisului Alb si pe cursul superior si mijlociu al Ariesului, bazine hidrografice aferente judetelor: Bihor, Arad, Hunedoara, Alba si Cluj.

Incepand cu data de 11.03.2013 ora 22:00 s-a emis COD GALBEN de inundatii pentru raurile din bazinele hidrografice: Timis superior si Nera – judetul Caras Severin, Barzava si Moravita – judetele Caras Severin si Timis.

Sursa: rtv.net