Acasă Stirile zilei Se pregateste LANSAREA celui mai nou si mai performant smartphone: Samsung Galaxy...

Se pregateste LANSAREA celui mai nou si mai performant smartphone: Samsung Galaxy S4! Vezi cum va arata si ce va face S4

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Samsung se pregateste de lansarea celui mai nou si mai performant smartphone din portofoliu. Galaxy S4 ar putea aparea pe piata in curand, mai exact in luna februarie a anului viitor.

Samsung ar putea lansa Galaxy S4, in cadrul Mobile World Congress din Barcelona, cea mai mare expozitie din lume dedicata producatorilor din telecom, potrivit unor oficiali ai companiei si furnizori locali citati de Korea Times.

„Samsung este pregatita sa dezvaluie urmatorul smartphone Galaxy in prima parte a anului viitor in cadrul congresului mondial din Barcelona”, a declarat pentru Koreea Times un oficial al producatorului sub protectia anonimatului.

Cum va arata si ce va face S4

Specialistii se asteapta ca Galaxy S4 sa fie cel mai sofisticat device al Samsung, atat din punct de vedere al specificatiilor hardware-ul-ui, dar si al softului. De asemenea, noul device va avea un display OLED de 5-inch, fata de 4,8 cat are Galaxy S3, dar va folosi acelasi sistem de operare : Android. Potrivit unor executivi din cadrul Samsung, 4S va folosi cu siguranta reteaua LTE. Procesorul quad-core Exynos va fi unul imbunatatit. S3 foloseste atat procesorul realizat in-house Exynos, dar si Snapdragon realizat de Qualcomm, in functie de tara. „S4 va fi un pic modificat si la exterior, dar forma va ramane rectangulara si cu marginile rotunjite” a mai declarat un oficial al companiei.

Galaxy S4 vs iPhone5

Practic, modelul a fost creat pentru a consolida pozitia coreenilor ca lideri pe piata globala a smartphone. Aceasta in contextul in care cei de la Apple vin puternic din urma, mai ales dupa recenta lansare a iPhone 5 si care se bucura deja de mare popularitate. De altfel, oficialii Samsung afirma ca lansarea noului Galaxy, la numai 9 luni de la aparitia pe piata a modelului Galaxy S3, va fi mai mult decat suficient pentru a taia avantul luat de Apple cu iPhone 5. Mai ales ca marile transformari ale Galaxy vor avea loc in interior si mai putin la exterior, comparativ cu predecesorul sau, Galaxy S3.

Potrivit unui studiu IDC, Samsung este creditat cu o cota de piata de 30% la nivel global, in timp ce Apple controleaza numai 16% din piata. In schimb, pe piata din SUA, Apple este lider de piata cu 31%, in vreme ce Samsung are numai 24%.

Samsung estimeaza vanzari de peste 30 de milioane de unitati S3 pana la finele acestui an, in conditiile in care in primele trei luni de la lansare au vandut deja 20 de milioane de telefoane.