Acasă Stirile zilei Infrastructura RATB si Metrorex ameninta cu GREVA! 4.500 de angajati RATB ar putea...

RATB si Metrorex ameninta cu GREVA! 4.500 de angajati RATB ar putea fi disponibilizati iar sindicalistii Metrorex vor declansa conflictul de munca!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sindicalistii Metrorex vor declansa conflictul de munca, ce poate merge pana la greva generala, daca Metrorex va trece in subordinea Primariei Capitalei, a declarat, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Radoi, in timp ce presedintele executiv al Sindicatului RATB, Vasile Petrariu, a acuzat Primaria Capitalei de actiuni iresponsabile si a amenintat cu declansarea unor actiuni de protest in cazul in care municipalitatea va dispune disponibilizarea a 4.500 de angajati.

Liderul sindical RATB a declarat ca 4.500 dintre cei 15.000 de angajati ai Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) ar urma sa fie disponibilizati, potrivit unor oficiali din Primaria Capitalei, lucru care ar duce la imposibilitatea functionarii regiei.

„Noi vom reactiona, in mod prompt, vom recurge la toate mijloacele de lupta sindicala, pana la declansarea grevei”, a spus Petrariu.

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a precizat ca sindicalistii de la metrou vor sustine protestele colegilor din RATB prin declansarea unei greve de solidaritate, care nu poate dura mai mult de o zi.

Ion Radoi a precizat ca disponibilizarile de la RATB ar putea avea legatura cu transferul Metrorex la Primaria Capitalei, respectiv cu faptul ca municipalitatea „ar incerca sa faca loc angajatilor de la metrou prin disponibilizarile de la RATB”.