Premierul Victor Ponta a declarat ca nu l-ar deranja un investitor rus pentru privatizarea combinatului Oltchim, atata timp ca acesta ar salva locurile de munca, dar nici Dan Diaconescu.

„Oricine salveaza locurile de munca este binevenit. Politic nu m-ar deranja nici macar Dan Diaconescu„, a spus Victor Ponta.

Guvernul a aprobat in sedinta din 24 august Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei, care propune schimbarea strategiei de privatizare a societatii comerciale Oltchim Ramnicu Valcea.

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de statul roman la SC Oltchim SA, reprezentand 54,8% din capitalul social.

Procedura de selectare a investitorului pentru privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea va fi amanata pana in 20 septembrie, a declarat luni seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor in vederea privatizarii combinatului Oltchim Ramnicu Valcea a expirat luni, insa Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a solicitat in justitie suspendarea privatizarii. De asemenea, alte doua companii interesate, intre care si gigantul rus Gazprom, au depus solicitari de amanare a procedurii de privatizare pentru Oltchim.

Caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumparat de 13 companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.