Acasă Stirile zilei Bani Bosch investeste 43 de milioane de euro in extinderea fabricii din Blaj

Bosch investeste 43 de milioane de euro in extinderea fabricii din Blaj

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grupul german Bosch va extinde unitatea de productie de la Blaj, in urma unei investitii de 43 de milioane de euro, urmand sa inceapa, de anul viitor, productia de componente auto.

Investitia va permite companiei germane sa produca la Blaj senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit. Componentele fabricate in prezent la unitatea Bosch Rexroth din Blaj, data in folosinta in anul 2007, reprezinta tehnica liniara utilizata in ingineria mecanica.

Lucrarile de constructie la noua unitate, care va avea o suprafata de 21.000 de metri patrati, vor incepe in primavara.

Astfel, pana in 2013 vor fi create aproximativ 300 de noi locuri de munca. Pana in 2020, numarul angajatilor implicati in productia de senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit va ajunge la circa 1.000 de persoane.

Grupul Bosch este, de asemenea, reprezentat in Romania in alte doua locatii. In Bucuresti, Bosch este prezent cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara se afla un centru de comunicare. Numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania este de circa 1.400 de persoane.

Grupul german urmeaza sa mai investeasca alte 77 de milioane de euro in parcul industrial Tetarom de langa Cluj in constructia altei unitati de productie a componentelor auto, care va ajunge la 2.000 de angajati pana in 2015.