Acasă Stirile zilei Justitia Mai multi tineri sunt cercetati pentru amenintari teroriste, dupa ce au anuntat...

Mai multi tineri sunt cercetati pentru amenintari teroriste, dupa ce au anuntat bombe la Aeroportul Otopeni

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Trei minori sunt urmariti penal pentru infractiunile de amenintare terorista si complicitate la amenintare terorista, anunta DIICOT. Adolescentii sunau la Aeroportul Otopeni si la mai multe sectii de politie, ascunzandu-si identitatea cu ajutorul unor dispozitive informatice, si anuntau plasarea unor bombe.

Inculpatii fac parte dintr-un grup de tineri care si-au facut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicatii informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimuleaza identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi si unitati de politie pentru a ameninta cu detonarea unor dispozitive explozibile si pentru a reclama savarsirea unor fapte nereale, dar si pentru apelarea unor persone fizice si juridice pentru a face diverse farse, se arata într-un comunicat DIICOT.

Tinerii au sunat de mai multe ori la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni, pentru a ameninta cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodata, au sunat si la mai multe sectii de politie din Capitala pentru a reclama savarsirea unor fapte nereale, dar si catre mai multe societati comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care acestia intrasera în diverse conflicte, mai precizeaza comunicatul DIICOT.

Procurorii si politistii de la Combaterea Criminalitatii Organizate Pitesti au ridicat joi mai multe documente, dar si 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unitaţi de calcul, 7 unitaţi de memorie si alte obiecte si înscrisuri în acest caz.