Acasă World Cercetatorii chinezi dezvaluie care grupe de sange sunt mai predispuse la infectia...

Cercetatorii chinezi dezvaluie care grupe de sange sunt mai predispuse la infectia cu noul coronavirus

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii chinezi din Wuhan si Shenzhen au descoperit ca persoanele cu grupa de sange A (II) sunt mai vulnerabile, si automat mai predispuse, la infectarea cu noul coronavirus. Spre deosebire de acestia, cele care au grupa de sange 0 (zero) sunt mai putine predispuse la imbolnavire, scrie adevarul.

Specialistii au analizat datele a 2.200 de pacienti infectati cu noul coronavirus, din spitalele din Wuhan si Shenzhen si le-au comparat cu populatiile locale sanatoase. Acestia au descoperit ca in randul pacientilor cu grupa de sange de tip A exista o rata mai mare de infectare.

De altfel, acestia au tendinta sa dezvolte simptome mai severe ale bolii, informeaza gulfnews.com. in comparatie, persoanele care au grupa de sange 0 sunt mai rezistente la a contracta virusul. Pe scurt, studiul arata ca din 206 de persoane care au murit din cauza virusului Covid-19 in Wuhan, 85 aveau grupa de sange A (II).

Potrivit cercetatorilor, distributia normala a tipului de sange la cetatenii din Wuhan este urmatoarea: 32% au tip de sange O (I), 34% au sange de tip A (II). „Grupa sanguina 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infectioasa in comparatie cu celelalte grupe”, potrivit unui document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post. Oamenii de stiinta nu sunt inca siguri cu privire la evolutia diferitelor grupe sanguine, desi mai multe teorii arata ca grupele de sange joaca un rol important in aparitia unor boli.