Acasă Stirile zilei Gest criminal. Un roman confirmat cu coronavirus in Spania s-a urcat in...

Gest criminal. Un roman confirmat cu coronavirus in Spania s-a urcat in avion si a venit la Bucuresti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un cetatean roman care avea un certificat medical eliberat de autoritatile spaniole care confirma infectarea cu noul coronavirus (COVID-19) a ignorat toate recomandarile si s-a imbarcat intr-un avion spre Bucuresti. In aeronava erau aproape 60 de persoane.

Persoana venea de la Madrid si a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice COVID-19. El a prezentat un certificat medical eliberat de autoritatile spaniole care confirma infectarea cu noul coronavirus.

Aeronava apartine unui operator privat. Cetateanul roman a fost preluat de personalul DSP si transportat la Institutul „Matei Bals”, scrie Hotnews.ro.

De asemenea, politia a deschid un dosar penal.

„In cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronava cu pasageri la bordul careia se afla un cetatean roman, imbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritatile spaniole care confirma infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana in cauza NU a respectat recomandarea autoritatilor spaniole, prevazuta in document, de a ramane in autoizolare timp de 14 zile.

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice si a fost preluata de personalul DSP prezent la aeroport si transportata cu izoleta la INBI Matei Bals. S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronava, in numar de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgenta a anchetei epidemiologice. Mentionam ca pasagerii, venind dintr-o zona afectata, au obligatia de a se autoizola 14 zile”, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos