Acasă Multimedia Fotogalerie Zece beneficii ale cerealelor integrale pentru sanatatea oamenilor!

Zece beneficii ale cerealelor integrale pentru sanatatea oamenilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cerealele integrale au numeroase beneficii pentru sanatate, fiind bogate in proprietati nutritive si vitamine din complexul B. Exemple de cereale integrale: orezul brun, hrisca, taratele, terciul (uruiala) de ovaz, popcorn, muesli, paste din faina integrala, orez salbatic, quinoa, secara. Va prezentam mai jos cateva beneficii ale cerealelor integrale:

1no1010. Hipertensiune

Consumul intens de cereale integrale tine sub control presiunea arteriala, micsorand riscul de hipertensiune. Expertii americani recomanda consumul a cel putin 85 de grame de cereale integrale zilnic. Una dintre posibilele explicatii ale legaturii dintre cereale integrale si pastrarea sub control a tensiunii arteriale este aceea ca cei care consuma mai multe cereale integrale tind sa ia mai putin greutate de-a lungul timpului, fapt benefic si pentru tensiune.

 

 

1no99. Asigura un aport de antioxidanti

Asemenea fructelor si legumelor, semintele de grau contribuie semnificativ la aportul zilnic de antioxidanti, compusii care ne protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi.