Acasă Stirile zilei Decizia ISTORICA luata de IPHONE!

Decizia ISTORICA luata de IPHONE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Apple a luat o decizie istorica dupa ce a ajuns la un acord cu China Mobile dupa sase ani de negocieri, cel mai mare operator telecom din lume urmand sa distribuie modelele iPhone in reteaua proprie de magazine.

Acordul multianual reprezinta o noua sansa pentru ambele companii, care se confrunta cu scaderea cotei de piata pe cea mai mare piata telecom din lume, de 1,2 miliarde de clienti, transmite Bloomberg.

China Mobile va comercializa incepand din 17 ianuarie modelele iPhone 5s si 5c, potrivit unui comunicat transmis duminica seara de cele doua companii, care nu au comentat conditiile financiare ale acordului. Variantele iPhone pentru China Mobile vor fi disponibile de asemenea prin reteaua de magazine a Apple din China.

Pentru China Mobile, care are 763 milioane de clienti, introducerea iPhone in oferta ar putea atrage clienti care cheltuiesc mai mult si sunt interesati de serviciile de date 4G, contribuind la cresterea profitabilitatii companiei dupa primul de scadere a profitului din ultimul deceniu.

„Este important de notat ca nu vorbim despre 750 milioane de potentiali clienti noi. In China, poate 100 de milioane de oameni isi permit produse premium, precum iPhone-ul”, comenteaza pentru Bloomberg un analist specializat in piata telecom.

China Mobile a anuntat inca din noiembrie 2007 negocieri pentru introducerea iPhone in oferta, insa discutiile nu au dat rezultate pana acum.

Sursa: mediafax.ro