Acasă Stirile zilei Retail Vanzarile SABMiller au scazut cu 8 la sută

Vanzarile SABMiller au scazut cu 8 la sută

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Volumul vanzarilor de bere ale SABMiller in Romania a scazut cu 8% in anul fiscal 2011-2012, incheiat la 31 martie, afectate de finalizarea planului de reducere a stocurilor si de impactul scaderilor de preturi si campaniilor promotionale ale concurentilor.

„Finalizarea procesului planificat de reducere a stocurilor in a doua jumatate a anului a afectat Polonia si Romania, si a generat, alaturi de efectele continuarii reducerilor de preturi si activitatilor de promovare din partea concurentilor, scaderea volumelor cu 4%, respectiv 8%, pentru anul trecut”, se arata intr-un raport prezentat joi de producatorul de bere, citat de Mediafax.

SABMiller, al doilea mare producator de bere la nivel mondial, este prezent pe piata romaneasca prin intermediul companiei Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Brasov. Totodata, grupul a achizitionat in ianuarie 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

In Europa, volumul vanzarilor de bere ale SABMiller a scazut in perioada analizata, organic, cu 1%, pe fondul conditiilor dificile de piata si promovarii agresive a brandurilor low-cost de catre concurenti.

In Cehia, volumele SABMiller au stagnat in 2011, iar in Rusia au urcat cu 2%. Piata ucraineana a avut performante solide, se spune in raport.

In Marea Britanie, extinderea operatiunilor grupului pe canalul de vanzare pentru consum la fata locului a generat o crestere de 8% a volumului in perioada aprilie 2011 – martie 2012.

La nivel mondial, volumul vanzarilor de bere ale SABMiller a urcat cu 3% in anul fiscal 2011-2012, in baza organica, iar pe segmentul bauturilor racoritoare grupul a inregistrat o crestere de 7%.