Acasă Stirile zilei Retail Afacerile Unirea Shopping Center în derivă

Afacerile Unirea Shopping Center în derivă

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cifra de afaceri a firmei Unirea Shopping Center a scazut cu 9% in 2011 fata de 2010, ajungand la 78.6 milioane lei, pe fondul diminuarii chiriei pe anumite zone sau a eliberarii unor spatii, indica intr-un raport compania, conform finantistii.ro.

De asemenea, profitul din exploatare s-a redus 20 % fata de anul 2010, cifrandu-se la 10,6 milioane de lei. Compania a inregistrat un profit net de 3,5 milioane de lei, in scadere cu 43% fata de anul 2010.

Unirea Shopping Center (SCDM) detine centrele comerciale Unirea Shopping Center din Bucuresti si Brasov si terenurile aferente. Asta dupa ce in luna aprilie 2011, societatea a inchis unitatea din Aeroportul Otopeni.

Decizia de inchidere la Otopeni s-a luat nu doar ca urmare a expirarii contractului de inchiriere a spatiului detinut ci si pentru ca li s-a cerut o chirie de circa patru ori mai mare.

SCDM are creante de circa 12,6 milioane lei. Datoriile totale s-au ridicat la peste 102 milioane de lei din care cu exigibilitate sub un an circa 38 milioane de lei.

Datoriile la BCR

Firma a accesat mai multe credite bancare insa doar la BCR. Astfel, la finele anului avea de dat 13,3 milioane de euro pentru un credit luat pentru construirea Mall Brasov, dupa ce creditul initial a fost de 20 milioane de euro. Aceasta suma se achita in rate lunare egale de 166.667 euro/luna, pe o perioada de 8 ani, pana in august 2018.

O alta datorie catre BCR este de 2,23 milioane de euro de la un credit luat pentru realizarea investitiei – Sistem de climatizare-ventilare la magazinul Unirea Bucuresti, dupa ce creditul initial a fost de 4,35 milioane de euro.

Ca urmare a contributiei firmei la amenajarile comerciale din 2011 si la fatada magazinului, firma a mai luat un credit la BCR de 4,5 milioane de euro, din care la finele anului 2011 mai avea de platit 3,75 milioane de euro.