Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Teorii ale conspiratiei! GALERIE FOTO + VIDEO

TOP 10 Teorii ale conspiratiei! GALERIE FOTO + VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

1atacul 11 septembirie3. Atentatele din 11 septembrie

Milioane de persoane din intreaga lume cred ca nu teroristii islamisti au atacat turnurile gemene la 11 septembrie 2001, ci chiar Statele Unite.

Iata cele mai frecvente argumente ale celor care cred in teoria conspiratiei, precum si posibile raspunsuri:

Cum au reusit teroristii sa preia controlul asupra avioanelor folosind numai cutite si spray-uri paralizante?

Multe dintre masurile de securitate pe care acum le luam de-a gata in transportul aerian au fost introduse tocmai in urma atacurilor din 11 septembrie. Inainte, erau suficiente lacune in sistemul de securitate. In plus, in cel putin trei dintre cele patru avioane folosite in atacuri, teroristii au amenintat ca vor detona bombe. In acel moment, ideea era sa ramai calm si sa negociezi. Nimeni nu stia ce urma.

Cum au reusit teroristii sa piloteze?

Barbatii alesi in cadrul acestui plan au urmat cursuri de aviatie si s-au antrenat in simulatori. Se pare ca nu este foarte dificil sa pilotezi. Sunt necesare cunostinte solide mai multe la decolare si aterizare, dar teroristii nu au avut nevoie de asa ceva.

Cum de s-au prabusit cladirile?

Expertii spun ca s-au prabusit din cauza temperaturilor extrem de mari provocate de kerosenul care ardea si de materialele sintetice. Structura de otel pur si simplu s-a inmuiat. Turnurile gemene, concepute in anii ’60, nu erau pregatite pentru un astfel de atac.

De ce exista o gaura mica in Pentagon, care seamana foarte tare cu o urma ce ar fi putut fi lasata de o racheta?

Aceasta „mica gaura” are cativa metri largime. Avionul a pierdut o aripa, spun autoritatile. Restul avionului a cazut peste Pentagon.

De ce nu au stiut nimic serviciile de informatii despre atacuri, cand acestea erau in faza de pregatire?

Serviciile secrete americane au avut mereu probleme in strangerea de informatii in statele islamice. Au existat avertismente, dar nu li s-a acordat mare atentie. Cu doar doua luni inainte de atacuri, Larry Johnson, din Departamentul de Stat, a scris in New York Times:

„Americanii sunt bantuiti de fantezii despre terorism. Par sa creada ca terorismul este cea mai mare amenintare la adresa SUA si devine mai letal. Niciuna dintre aceste supozitii nu se bazeaza pe fapte”.

De ce au fost atat de putini evrei printre victimele atacurilor? Este oare o dovada a unei implicari israeliene?

Criticii teoriei conspiratiei spun ca in ziua atacurilor era sarbatoare pentru evrei, deci multi au ramas acasa. Totusi, nu era o sarbatoare foarte importanta. Pe de alta parte, nici nu sunt suficiente indicii ca ar fi fost intr-adevar putini evrei printre victime.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos