Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Teorii ale conspiratiei! GALERIE FOTO + VIDEO

TOP 10 Teorii ale conspiratiei! GALERIE FOTO + VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

1roswell5. Dosarele Roswell

De-a lungul anilor, au existat numeroase semnalari ale locuitorilor din Roswell referitoare la activitatile aeronauticii si FBI-ului (n.r., Biroul Federal de Investigatii) in zona. Unii dintre locuitori au afirmat in publicatiile vremii ca de multe ori personalul aeronauticii cara „epave“ si corpuri neinsufletite in camioane ale FBI-ului, afirmatii care au fost intotdeauna dezmintite de Guvernul SUA. Isteria UFO incepuse sa cuprinda intreg Roswellul: de la declaratii de tipul celei facute de sotii Wilmot, care afirmau ca aproximativ cu o luna inaintea incidentului observasera un obiect stralucitor pe drumul principal din localitate, la evenimente mult mai stranii, de tipul unor transmisiuni radiofonice anterioare incidentului Roswell, mai precis din 3 iunie, in cadrul carora a fost lansata in eter o stire in care se afirma ca in ferma unui anume Foster fusese gasit un obiect zburator neidentificat, informatie care, in mod straniu si cu totul inexplicabil, a determinat FBI-ul sa intrerupa in acea zi programele tuturor radiourilor din Roswell si Corona.

De asemenea, contradictii apar si in marturiile fermierului care descoperise presupusul OZN. Astfel, timp de o saptamana, Brazel a fost interogat de cei din aeronautica, iar dupa ce a fost lasat liber, a negat tot ceea ce afirmase inainte legat de descoperirea OZN-ului. Asemenea dezmintiri au mai fost prezente si in cazul altor persoane care initial se declarasera martori directi la eveniment si sustineau ca era vorba nu de un balon de cercetare meteorologica si care, in urma dezmintirii oficiale a Guvernului si a interogatorilor, au incetat sa mai vorbeasca cu media locala si sa afirme ceea ce sustinusera initial. Succesiv, armata a subscris declaratiei oficiale a Guvernului, care statuta faptul ca afirmatiile martorilor directi nu erau fondate, declaratie care a fost preluata si de autoritatile civile.

Generalul Roger M. Ramey a declarat in mai multe randuri ca nu era vorba decat de un simplu balon meteorologic, in acest sens aducand pina si poze ale maiorului Jesse Marcel, care fusese fotografiat tinand in mana ramasite ale unui balon, fotografii considerate, insa, de o buna parte a ufologilor, drept regizate. Teoria conspiratiei e sustinuta si de ufologi, care sustin ca, mai mult, ar mai fi existat un caz asemanator, perfect musamalizat si total necunoscut opiniei publice, in 30 iunie 1947, cand F. Kaufmann, sub-oficial al unui poligon de aeronautica, ar fi fost trimis impreuna cu o echipa la marginea unui parau, unde s-ar fi aflat prabusita o alta nava spatiala neidentificata, de forma triunghiulara, langa care s-ar fi gasit alte cinci corpuri extraterestre neinsufletite. O alta dovada adusa de ufologi e o copie a telegramei din iulie 1947, adresata de FBI lui J. Edgar Hoover (pe atunci directorul Biroului Federal), in care ii era indicata acestuia descoperirea unui obiect de origine necunoscuta si a componentelor sale, definite drept „necunoscute pe Pamant“. De asemenea, Stanton T. Friedman, celebrul ufolog care a starnit valva mediatica in jurul cazului Roswell la o distanta de 30 de ani, sustine ca, in 1947, in Roswell s-a prabusit un obiect spatial cu propulsie electrodinamica, desprins dintr-o nava-mama, iar prabusirea o atribuie, cel mai probabil, unei furtuni. Conform teoriei sale, nava provenea din Zeta Reticuli, un sistem binar situat la aproximativ 39 de ani lumina fata de Pamant, in constelatia Reticulum. Friedman mai sustine ca Guvernul american e in posesia obiectului spatial prabusit, dar si a corpurilor prezente in el. In aceeasi suita de declaratii se incadreaza si cea din noiembrie 2005 a unei surse anonime, un membru al unei ramuri speciale a Defense Intelligence Agency (DIA), care a declasificat informatii despre un presupus Proiect Serpo, guvernamental, care atesta, mai mult sau mai putin, faptul ca in Roswell s-ar fi prabusit nu una, ci doua nave si ca ar fi existat chiar si un supravietuitor, care ar fi trait inca 5 ani, pana in 1952. Declaratia a fost negata de structurile guvernamentale ale SUA. Alti sustinatori ai teoriei conspiratiei intaresc afirmatiile lui Friedman prin invocarea unor documente care formeaza un veritabil „cod de legi extrem“ al FBI, dar si al Guvernului, prin care se statuteaza clar faptul ca, in cazul in care ar fi descoperita prezenta unor forme de viata nepamantene, Guvernul si Biroul Federal nu vor face public acest fapt, invocand motivul plauzibil al crearii unei isterii generale, la nivel global, asemanatoare isteriei locale create in 1938 de transmisiunea radiofonica „Razboiul Lumilor“, a lui Orson Wells, care anunta o invazie extraterestra.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos