Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Cele mai putin vizitate TARI din lume! FOTO

TOP 10 Cele mai putin vizitate TARI din lume! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca doriti sa vizitati o tara unde nu merge nimeni in afara de voi, aveti la dispozitie o intreaga lista de optiuni. Astfel de locuri va vor face sa va simtiti unici, atat la propriu, cat si la figurat. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai putin vizitate tari din lume, potrivit romanialibera.ro.

1afganistan10. Afganistan

Conform New York Times, Afganistanul a fost vizitat, in anul 2012, de 17.500 de turisti. „Talibanii au un mesaj pentru turistii straini, mai ales daca provin din cele 50 de state membre ale coalitiei care sprijina guvernul: o mare greseala!”, conform aceleiasi publicatii americane. Noi nu va recomandam sa mergeti acolo pentru ca suntem de aceeasi parere cu americanii de la New York Times: ati face o mare greseala, cel putin in contextul social, politic si militar actual din Afganistan. Insa peisajele sunt incantatoare, iar monumentele istorice care nu au fost distruse de catre talibani te trimit cu gandul la istoria milenara a poporului afgan.

 

1Comore9. Comore

Comore este o tara din Oceanul Indian, aflata in largul coastelor Africii, intre Madagascar si Mozambic. Tantarii purtatori de malarie nu i-au speriat pe cei 15.000 de turisti care au ales sa viziteze Insulele Comore in anul 2010, potrivit unor cifre facute publice de Organizatia Mondiala a Turismului. Nu exista multe companii aeriene care sa poarte turistii catre izolatul stat african, insa cei care au vizitat Comore au fost impresionati de ospitalitatea localnicilor, de pietele pline de viata si de mancarea incredibil de gustoasa. Sistemul de transport functioneaza cu dificultate, insa doritorii au posibilitatea de a inchiria o masina privata.

 

Sao-Tome-and-Principe8. Sao Tome si Principe

Cele doua insule se afla in Oceanul Atlantic, la o distanta de 144 de km una de cealalta si au fost vizitate de 8.000 de turisti in anul 2010, potrivit aceluiasi raport al Organizatiei Mondiale a Turismului. Din cauza pozitiei geografice, micul stat insular african este ocolit pana si de cei mai incapatanati turisti. Cei care dau dovada de perseverenta si aleg sa-si petreaca vacanta in Sao Tome si Principe se vor bucura de peisaje incantatoare, de plaje exotice si de nenumarate trasee pentru drumetii.

 

1Turkmenistan7. Turkmenistan

Turkemnistanul este unul dintre cele mai intransigente state din lume si este vizitat, anual, de aproximativ 7.000 de turisti care vor sa vada cu ochii lor imensa statuie a fostului dictator Saparmurat Niyazov, din capitala Asgabat, care se roteste in timpul zilei in functie de pozitia soarelui. Insa cel mai vizitat obiectiv turistic este „Poarta iadului”, care se afla in localitatea Darvaza, un crater cu gaze care are un diametru de 70 de metri si arde neincetat de 40 de ani.

 

1Guinea Ecuatoriala6. Guinea Ecuatoriala

Conform site-ului garfors.com, obtinerea unei vize reprezinta un adevarat iad birocratic, insa Guinea Ecuatoriala este singura tara africana unde se vorbeste limba spaniola. Celelalte doua limbi oficiale sunt franceza si portugheza. Micul stat african a fost vizitat de 6.000 de turisti in 2012, arata statisticilor intocmite de Banca Mondiala.

 

 

1Insulele Marshall5. Insulele Marshall

Insulele Marshall au fost vizitate de 5.000 de turisti in anul 2011, indica raportul Organizatiei Mondiale a Turismului. Una dintre explicatiile oferite pe site-ul Business Insider tine de pretul incredibil de mare al biletelor de avion, cauzate de monopolul detinut de compania aeriana United. Apa este incredibil de limpede si este ideala pentru scufundari. Preturile la cazare sunt ridicate, insa criminalitatea in tara tinde spre zero, asa ca veti putea desface cortul pe una dintre numeroasele plaje pustii.

 

1Kiribati4. Kiribati

Organizatia Natiunilor Unite a anuntat ca Kiribati a fost vizitata de 4.700 de turisti in 2011. Multi oameni nici nu au auzit de Kiribati, acolo unde totul se reduce la plaje exotice, la mare, la pescuit si la sporturi nautice. Asa cum este prezentat pe site-ul garfors.com, Kiribati are o suprafata de doar 811 km patrati, insa cei 33 de atoli ai tarii sunt atat de raspanditi, incat dureaza 6 ore de zbor pentru a calatori de la cel mai estic la cel mai vestic atol.

 

 

1Tuvalu3. Tuvalu

Tuvalu este o tara insulara din Polinezia, aflata la jumatatea distantei dintre Hawaii si Australia. Izolarea extrema o face incredibil de neatractiva pentru turisti, iar singura companie aeriana care efectueaza zboruri catre si dinspre Tuvalu si Kiribati este Air Pacific (via Fiji). Un motiv pentru a vizita Tuvalu este dat de faptul ca aceasta va fi prima tara din lume care va disparea in cazul in care nivelul apelor va continua sa creasca. Guvernul ia in considerare inclusiv optiunea de a cumpara teritorii in alta parte pentru ca cetatenii tarii sa aiba unde sa se mute. Insa, dupa cum nota Gunnar Garfors pe site-ul garfors.com, nu exista multe lucruri de vazut pe o insula clasica din Pacific cu plaje si palmieri.

 

1Somalia2. Somalia

Conform Business Insider, Somalia a fost vizitata de 500 de oameni in 2012. Violenta extrema, conflicte civile, o rata a criminalitatii ametitoare si saracia crunta sunt, se pare, motive suficiente pentru ca pana si cei mai aventurieri dintre aventurieri sa doreasca sa-si petreaca vacanta in alta parte. Noi nu va recomandam sa va aventurati prin Mogadishu, nici macar daca va numiti Winnetou sau Old Shatterhand.

 

1Nauru1. Nauru

In Nauru au ajuns doar 200 de turisti in 2011. Asta inseamna aproximativ un turist la doua zile. Mica republica din Pacific are o suprafata de doar 21 de km patrati. Pentru a ajunge acolo, aveti nevoie de o viza, insa ambasadele statului Nauru sunt incredibil de rare (evident!). Cei 10.000 de locuitori traiesc intr-o alta dimensiune. Viata de noapte lipseste cu desavarsire, locurile de munca sunt aproape inexistente, iar pe insula se afla doua hoteluri: unul pe plaja si celalalt in oras. Conform garfors.com, exista un Internet Cafe vizavi de sectia de politie, astfel incat veti putea updata statusurile pe Facebook, iar prietenii vostri vor putea afla ca ati vizitat o tara de care n-a auzit nimeni.