Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Cele mai comune GRESELI din bucatarie! FOTO

TOP 10 Cele mai comune GRESELI din bucatarie! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

1carnea la temperatura camerei7. Dezgheti carnea la temperatura camerei

Trebuie sa pregatesti cina si ingredientele tale se afla inca in congelator. Primul lucru pe care il faci este sa scoti carnea si sa o lasi sa se dezghete. Cei mai multi dintre noi lasa pachetul inghetat la temperatura camerei insa acest lucru nu este favorabil deoarece alimentele pot dezvolta bacterii. Temperatura la care calitatea carnurilor se schimba este de 5 grade. Solutia este ca atunci cand dezgheti pachetul de carne sa il asezi intr-un vas cu apa rece. Apoi trebuie sa ai grija sa schimbi apa la fiecare jumatate de ora, in asa fel incat aceasta sa nu ajunga la temperatura camerei. Daca bucatile de carne sunt foarte subtiri, le poti lasa in apa calduta. Mai poti dezgheta carnea si punand-o in cuptorul cu microunde, la programul special stabilit pentru dezghetare. Cu toate astea, trebuie sa gatesti carnea imediat dupa dezghetare.