Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Cele mai comune GRESELI din bucatarie! FOTO

TOP 10 Cele mai comune GRESELI din bucatarie! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

1nu mai depozita9. Nu mai depozita alimentele de la frigider in recipiente transparente

Laptele, spre exemplu, este bogat in vitamina B, insa odata expus la lumina are loc o reactie chimica care reduce din abundenta de vitamine, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Ghent University, in Belgia. Si alti nutrienti, cum ar fi amino-acizii sau vitaminele A, C, D si E sunt, de asemenea, afectati. Iar cum laptele cu putine grasimi, dietetic, este mai subtire decat cel normal, e mai usor penetrat de lumina, iar pierderile sunt si mai mari. Acest proces, numit foto-oxidare, poate schimba gustul laptelui si poate duce la fomarea radicalilor liberi. La fel, graul are de suferit daca este lasat in vase transparente. Incearca, deci, sa-ti depozitezi mancarea departe de lumina, pentru ca proprietatile acesteia sa se pastreze.