Acasă Life Dezvoltare Personala Te-ai saturat sa traiesti in propria carapace? Descopera harta care te va...

Te-ai saturat sa traiesti in propria carapace? Descopera harta care te va ridica deasupra celorlalti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dar cum se realizeaza o harta mentala?

Pentru ca v-am prezentat beneficile mind mapping – ului, iata care sunt si pasii care ne ajuta sa realizam o harta mentala:

1.      Ia o foaie alba de hartie si incearca sa incepi din centrul acesteia. De ce? Deoarece ii vei oferi creierului o libertate mai mare de a se impartasi in toate directiile si de a se exprima in mod natural.

2.      Foloseste o imagine pentru ideea principala. Deoarece o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte si te ajuta sa-ti folosesti imaginatia mai mult decat ar face-o un simplu cuvant. O imagine centrala este mult mai interesanta, ajutandu-te sa te concentrezi.

3.      Foloseste culori. De ce? Deoarece acestea iti stimuleaza creierul la fel de mult precum imaginile. Culorile aduc viata hartii tale mentale, cat si energia necesara pentru a gandi creativ.

4.      Creaza o legatura intre imaginea centrala si ramurile principale ale subiectului tau. Apoi conecteaza fiecare ramura principala cu alte ramuri secundare si asa mai departe. Deoarece creierul tau functioneaza prin intermediul asocierilor. Daca vei realiza aceasta conexiune, vei intelege si iti vei aminti totul mai usor.

5.      Incearca sa creezi ramurile curbate, nu drepte. De ce? Deoarece liniile drepte sunt plictisitoare pentru creier.

6.      Foloseste un cuvant cheie la fiecare ramura? Acest lucru va oferi mai multa putere si flexibilitate creierului tau.

7.      Foloseste imagini peste tot. Recurgand la aceasta metoda, creierul tau va avea o privire mult mai ampla, dar simpla in acelasi timp in legatura cu problema pe care o are de rezolvat.

Asadar, mind mapping – ul reprezinta o modalitate creativa de a antrena atat emisfera dreapta, cat si emisfera stanga a creierului nostru pentru a ne indeplini sarcinile atat la slujba, cat si in viata personala.

Surse: lifehacker.com, e-psihologonline.ro