Acasă Life Dezvoltare Personala Te-ai saturat sa traiesti in propria carapace? Descopera harta care te va...

Te-ai saturat sa traiesti in propria carapace? Descopera harta care te va ridica deasupra celorlalti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Inteligenta umana are ramuri nebanuite iar tot ce trebuie sa faci este sa-ti antrenezi creierul si sa-l organizezi corect. Folosirea hartilor mentale te poate ajuta sa devii o varianta mut imbunatatita a propriei persoane prin simpla tehnica de a construi harti mentale (mind mapping).

Mind mapping-ul are la baza o diagrama care conecteaza mai multe informatii in jurul aceluiasi subiect. In centrul acesteia, se regaseste ideea principala, iar bratele diagramei reprezinta subpunctele acesteia. Sa luam exemplul poeziei. Poezia este ideea principala, iar bratele ei pot fi: poetii faimosi, tipuri de poezii, publicari ale unor poezii.

Tehnica mind maping poate fi folosita in cazul oricarui tip de gandire sau sarcina, de la a studia un subiect (o limba straina) la planuirea carierei noastre sau chiar dezvoltarea unor obiceiuri mai bune in viata noastra.

De ce mind mapping-ul este o metoda mai buna decat a lua notite?

Deoarece este un instrument grafic, ceea ce inseamna ca este format din cuvinte, imagini, numere, culori. Acest lucru determina ca sarcinile noastre sa fie mai usor de memorat si de recapitulat. Combinatia de cuvinte este de sase ori mai folositoare in a retine informatiile decat cuvintele singure.

Mind mapping – ul creaza asocieri firesti intre concepte. Acest lucru ne ajuta sa avem noi idei, sa intram mai profund in subiect, cat si sa descoperim cu o mai mare usurinta elementul care lipseste.

O harta mentala ne poate oferi o privire de ansamblu asupra unui subiect mai larg chiar daca detinem foarte multe informatii care ne-ar putea crea confuzie.

Este o modalitate intuitiva de a ne organiza gandurile, deoarece mind maping –ul “copiaza” modalitatea in care creierul proceseaza informatia – trecand de la o idee la alta in loc de a gandi liniar.

Mind mapping – ul te ajuta sa ai idei noi intr-un mod mult mai rapid deoarece sunt explorate diferite resurse creative ale creierului nostru care in mod normal sunt ascunse.

Invata in pagina urmatoare cum se realizeaza o harta mentala >>>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos