Acasă Stirile zilei Bani Sunt doar 85, dar au averi cumulate mai mari decat jumatate din...

Sunt doar 85, dar au averi cumulate mai mari decat jumatate din populatia lumii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primii 85 cei mai bogati oameni au o avere cumulata mai mare decat jumatate din populatia lumii la un loc, 1% dintre miliardarii lumii detin 46% din averea de pe glob, potrivit Business Insider. ” E uimitor cum in secolul 21, jumatate din populaţia globului, adica 3.5 miliarde de oameni, poate sa deţina la fel de mult ca o mica elita, care ar incapea intr-un autobuz supraetajat”, spune Winnie Byanyima, reprezentantul Oxfam.

Studiu realizat de organizaţia Oxfam, arata ca averea primilor 85 cei mai bogaţi din lume este egala cu cea a jumatate din populaţia globului, 3.5 miliarde de oameni.  Acestia deţin in jur de 1 trilion de lire sterline (1.21 trilioane de euro).

Anul trecut, 210 oameni au devenit miliardari in dolari, numarul acestora ajungand la 1426. Miliardarii au o avere combinata de 5.4 trilioane de dolari (3.98 trilioane de euro), iar 1% populaţia globului controleaza110 trilioane de dolari, (81.24 trilioane de euro), 46% din averea mondiala.

Momentan, sunt in jur de 12 milioane de milionari in lume, peste 3 milioane doar in Statele Unite si in jur de 350.000 in Marea Britanie.