Primii 85 cei mai bogati oameni au o avere cumulata mai mare decat jumatate din populatia lumii la un loc, 1% dintre miliardarii lumii detin 46% din averea de pe glob, potrivit Business Insider. ” E uimitor cum in secolul 21, jumatate din populaţia globului, adica 3.5 miliarde de oameni, poate sa deţina la fel de mult ca o mica elita, care ar incapea intr-un autobuz supraetajat”, spune Winnie Byanyima, reprezentantul Oxfam.

Studiu realizat de organizaţia Oxfam, arata ca averea primilor 85 cei mai bogaţi din lume este egala cu cea a jumatate din populaţia globului, 3.5 miliarde de oameni.  Acestia deţin in jur de 1 trilion de lire sterline (1.21 trilioane de euro).

Anul trecut, 210 oameni au devenit miliardari in dolari, numarul acestora ajungand la 1426. Miliardarii au o avere combinata de 5.4 trilioane de dolari (3.98 trilioane de euro), iar 1% populaţia globului controleaza110 trilioane de dolari, (81.24 trilioane de euro), 46% din averea mondiala.

Momentan, sunt in jur de 12 milioane de milionari in lume, peste 3 milioane doar in Statele Unite si in jur de 350.000 in Marea Britanie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.