Acasă Stirile zilei Peste 15.000 de spectatori la TIFF Sibiu 2014!

Peste 15.000 de spectatori la TIFF Sibiu 2014!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peste 15.000 de spectatori au participat la editia 2014 a TIFF Sibiu, arata cifrele din vanzarea biletelor si estimarile proiectiilor open-air.

Cea mai mare audienta au avut-o, si in acest an, filmele din Piata Mare, acolo unde seara de seara locuril puse la dispozitie spectatorilor s-au epuizat cu minute bune inainte de inceperea proiectiilor. Comedia romaneasca, filmata la New York, America, venim a strans chiar peste 2.500 de spectatori, urmata indeaproape de proiectia filmului O poveste de dragoste, Lindenfeld, in regia lui Radu Gabrea.

Unul dintre cele mai mari succese de public s-a dovedit comedia #Selfie. Prima proiectie, din Parcul Sub Arini, a strans 1.500 de spectatori. Multi dintre ei s-au inghesuit, la final, sa primeasca afise si autografe din partea protagonistilor peliculei. #Selfie a fost programat din nou la Teatrul Gong, unde a umplut din nou sala, iar organizatorii s-au vazut nevoiti sa il reprogrameze si in ultima zi, duminica, datorita cererii din partea spectatorilor.

Cele mai multe intrari la Teatrul Gong le-a adus productia bloggerului sibian Radu Bazavan, Usturoi. Aventurile a doi baieti etnie rroma dintr-un satuc romanesc care fug de acasa ca sa-si asigure un viitor mai bun au smuls ropote de aplauze, fiind difuzata in paraleli in doua sali de spectacol ale Teatrului Gong. Ambele proiectii s-au desfasurat cu casa inchisa.

Filmul-eveniment Tabu, realizat in anul 1931, povestea a doi tineri din laguna Bora Bora, care fug pentru a scapa traditiile restrictive ale tribului lor, a fost proiectat in cadrul editiei TIFF Sibiu 2014 la Ceatea Cisnadioara. Proiectia, acompaniata de muzica live, a atras peste 150 de spectatori.

Tudor Giurgiu: “TIFF se va dezvolta la Sibiu”

TIFF are toate sansele sa se dezvolte la Sibiu, crede directorul Festivalului, Tudor Giurgiu.

“TIFF Sibiu cred ca are o sansa mare de a creste. Ideal ar fi sa mai apara cateva sali de cinema, pe langa CITESTE MAI MULT PE: esibian.ro