Acasă Stirile zilei FC Rapid ar putea intra in proprietatea unui capitalist italian

FC Rapid ar putea intra in proprietatea unui capitalist italian

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un om de afaceri italian, apropiat fostului manager sportiv al FC Rapid, Renzo Rossi, ar putea deveni noul stapan al gruparii giulestene. “Capitalistul” italian ar fi semnat o optiune de cumparare a pachetului majoritar de actiuni detinut de Adrian Zamfir la FC Rapid.

Investitorul a carui identitate este protejata de o clauza de confidentialitate a avut mai multe intalniri cu actionarul Adrian Zamfir, in cadrul carora a negociat detaliile preluarii gruparii giulestene. Optiunea de cumparare a clubului a fost semnata de cei doi inainte de aflarea solutiei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, lucru care confirma faptul ca omul de afaceri italian era dispus sa preia FC Rapid chiar si in Liga a II-a, transmite Mediafax.

Potrivit documentului, investitorul este interesat de preluarea intregului pachet detinut de Zamfir, reprezentand 99,72 la suta din actiunile clubului.

Sursa citata a explicat ca preluarea clubului de catre cei patru suporteri rapidisti, anuntata la 31 mai, nu s-a oficializat. In momentul de fata, conform Registrului Comertului, structura actionariatului SC FC Rapid SA, societatea care administreaza clubul giulestean, este urmatoarea: Adrian Zamfir – 99,72 la suta, Asociatia Fotbal Club Rapid – 0,25 la suta si Jean Valvis – 0,003 la suta.

Actionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din functia de administrator special si din cea de presedinte al Consiliului de Administratie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice si a jucatorilor.

Zamfir, care a preluat gratis gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la George Copos, a avut in ultimele sase luni mai multe tentative de a ceda pachetul de actiuni al clubului giulestean, insa toate au esuat.

CITESTE MAI MULT PE biztop.ro