Acasă Stirile zilei Bani Pe Dragnea nu-l mai tine telecomanda. Plateste 80.000 de lei pentru talk-show-rile...

Pe Dragnea nu-l mai tine telecomanda. Plateste 80.000 de lei pentru talk-show-rile televizate! Ce legatura are cu Rompetrol?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele PSD condamnat penal si ales presedinte al Camerei Deputatilor nu mai face fata sa se uite la televizor asa ca a solicitat sa fie contractata o firma specializata in transcrierea discutiilor de la emisiunile de tip TALK-SHOW. Legaturile dintre oamenii alesi duc insa catre grupuri de interese din media aflate sub influenta ROMPETROL! 

Angajatii Camerei Deputatilor s-au conformat si au contractat prin negociere directa in 02.03.2017 firma Agentia Monitoring News care trebuie sa livreze in scris talk-show-rile indicate de Liviu Dragnea. Interesant este ca aceasta solicitare urgenta vine imediat dupa ce in presa au inceput sa curga dezvaluirile despre afacerile prietenilor lui Liviu Dragnea in Brazilia si dupa ce au aparut contractele dintre Liviu Dragnea si Costel Comana, mogulul transporturilor de calatori pe cale ferata, care s-a sinucis intr-un avion ce mergea din Brazilia in Costa Rica.

Firma careia i s-a acordat contractul Agentia Monitoring News avea ca obiect de activitate pana nu de mult cultivarea strugurilor si se numea Vitis Vinifera Panciu SRL iar actionarii sunt Ionescu Tudor Gabriel si Ionescu Mihaela. Tanarul politist local si sotia sa sunt doar un paravan. Persoana de contact este un anume Paul cu numarul de telefon la care raspunde si de firma PS Media SRL. Este vorba de Veres Paul Sebastian. Acesta a fost consilier la cabinetul ministrului fondurilor europene in anul 2015, iar faima i se datoreaza contractelor banoase pe care le-a avut cu institutiile publice de mai bine de zece ani incoace. Paul Veres arata in declaratia de avere ca era actionar in 2015 la PS Media SRL, MEDIA Net SRL, Eagle Finance SRL si Vinicola Panciu S.A., respectiv administrator la Media Net SRL.

 

Din declaratia de avere stufoasa mai aflam ca Paul Veres este coproprietar pe o lista intrega de terenuri cu Anca Alexandrescu, adica fosta consiliera a lui Adrian Nastase, a lui Sorin Oprescu si consilier de stat in Guvernul Ponta. Acum, asociata lui Paul Veres este noul director al departamentului de relatii publice din cadrul KMG Rompetrol. Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu si pe langa salariul de la Rompetrol anul trecut a incasat 114 mii de lei de la firma Celeran Ventures din Monaco ce are ca reprezentanti pe Cristian Burci, Dan Belcea (fost director CFR) si Clayton Day. Paul Veres si Anca Alexandrescu au detinut Monitoring Media care prin negociere isi facuse un obicei de a prelua majoritatea contractelor de monitorizare media si in perioada portocalie.

De ce Rompetrol?

In octombrie 2003, cand Guvernul condus de Adrian Nastase a emis o ordonanta de urgenta 118 privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a datoriilor Rompetrol care se ridicau la circa 660 milioane dolari.

Desi Rompetrol Group s-a angajat sa rascumpere obligatiunile pana pe 30 septembrie 2010, acest lucru nu s-a intamplat, motiv pentru care statul roman a dat in judecata Rompetrol.

Dupa 10 ani, Guvernul lui Victor Ponta a favorizat din nou Rompetrol si a renuntat la litigiile din acest caz, in schimbul unor promisiuni, care nu au fost indeplinite.

Din acest motiv, DIICOT cerceteaza modul in care a fost emisa ordonata de urgenta din 2003 si a pus sechestru pe rafinaria Petromidia, dar si alte bunuri ale KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA si SC Rompetrol Rafinare SA, in vederea recuperarii sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 dolari si 34.941.924 de euro, in dosarul Rompetrol II.

DIICOT a inceput urmarirea penala a lui Tanasescu Nicolae Mihai, Popescu Ioan Dan, Vladescu Teodor Gheorghe Sebastian si Pogea Gheorghe pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional; abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

„In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finantelor Publice, Tanasescu Claudiu Mihai si ministrul Economiei si Comertului, Popescu Ioan Dan si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, in urma unei intelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson si Nicolcioiu Alexandru, in sensul initierii si promovarii OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 in cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice”, potrivit procurorilor.

In cazul lui Dan Ioan Popescu, DIICOT precizeaza ca „acesta a continuat sa sprijine grupul infractional organizat initiat de catre Patriciu Dan Costache si dupa incetarea calitatii de ministru depunand marturie in cauza arbitrala a ARB/06/03, pendinte in fata Centrului International de Reglementare a Disputelor Relative la Investitii (ICSID), in favoarea Rompetrol Group, declaratie in care a facut afirmatii neadevarate”