Acasă Stirile zilei Social Raspunsul la intrebarea care macina milioane de romani: Cand va avea loc...

Raspunsul la intrebarea care macina milioane de romani: Cand va avea loc urmatorul mare cutremur!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nicolae Noica, fost ministru al Lucrarilor Publice, a facut o harta a cutremurelor care au avut loc in Romania incepand cu 4 martie (!) 1599 si pana in prezent si a ajuns la concluzia ca exista o ciclicitate.

„Problema aceasta a protectiei seismice impotriva dezastrelor e o problema de continuitate si de competenta. Si de cunoasterea istoriei, pana la urma. Toata lumea spunea ca intre 1940 si 1977, la 37 de ani, se produce cutremurul si noi am spus ca urmatorul cutremur trebuie sa se produca la 37-40 de ani. Necunoscand bine istoria, uitati-va, intorcandu-ne in urma, intre 1802 si 1838, iar 37 de ani, in 1600, iar 37, deci apar niste momente in care apare un cutremur de adancime 150 de kilometri, foarte adanc, si unele la 100 de kilometri, tot adanc, dar totusi… Ei, ce se intampla? Aceste grupari apar cu anumita frecventa, care m-a surprins si pe mine – 70 de ani, 70 de ani, 90 de ani. Ne punem un semn de intrebare. Urmatorul va fi la 70 de ani, deci 2040? Deci, sunt niste ciclicitati si lucruri pe care nu putem sa le interpretam decat printr-o socoteala statistica si o cunoastere corecta a istoriei”, explica Nicolae Noica la Digi24, in 2015, cand a prezentat si un grafic al ciclicitatii acestor cutremure.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentPe Dragnea nu-l mai tine telecomanda. Plateste 80.000 de lei pentru talk-show-rile televizate! Ce legatura are cu Rompetrol?
Articolul următorPetre Tutea: Am suferit 13 ani in temnita pentru un popor de idioti! Trageti singuri concluziile…