Acasă Timp liber Cultura Petre Tutea: Am suferit 13 ani in temnita pentru un popor de...

Petre Tutea: Am suferit 13 ani in temnita pentru un popor de idioti! Trageti singuri concluziile…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Petre Tutea mentiona intr-unul din ultimele interviuri ca nu se poate trata comunismul cu manusi, deoarece tot timpul acesta va invinge. Petre Tutea sustine ca in fiecare ziar ar trebui titrat: La ARME! Petre Tutea era adeptul unei politici de forta impotriva ororilor comunistilor dinainte si de dupa 1989, care inca ocupa functii publice inalte in stat. „Am suferit 13 ani in temnita pentru un popor de idioti.”

 

 

Potrivit historia.ro Petre Tutea era comunist convins, „dumirit” la legionarism, pentru a muri in 1991 sub steagul galben al Partidului National Liberal. Adulat in anii ’90, apoi dispretuit pentru dogmatismul sau de sueta, azi e pretutindeni pe Facebook cu citatele sale celebre si cu fesul de noapte pe cap.

Petre Tutea se naste la 6 octombrie 1902, in satul Botenii de Muscel, (judetul Arges). Urmeaza liceul la Campulung Muscel, si la Cluj. Tot la Cluj face si Facultatea de Drept, unde isi ia titlul de doctor in stiinte juridice. In perioada studentiei devine un comunist convins si scrie la revista “Stanga”. „Eram un prost – avea sa declare Tutea la batranete – la varsta la care Eminescu scria «Luceafarul», eu jucam turca marxista”. Petre Tutea a fost un tanar de stanga. Preluase o butada a unui filozof francez: “Cine, la 20 de ani, nu este de stanga, nu are suflet! Cine, la 40, mai este de stanga, acela este imbecil!”. Trecerea lui Tutea la legionarism s-a petrecut in Germania. Acolo s-a intalnit cu Nae Ionescu infocat teoretician al dreptei romanesti din perioada interbelica. „Te-ai dumirit si tu, Petreche”, i-a spus Nae Ionescu. Tutea a trecut astfel de la ateism la ortodoxism.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos