Acasă Sanatate Opt leacuri babesti care fac mai mult rau decat bine! Miturile desfiintate...

Opt leacuri babesti care fac mai mult rau decat bine! Miturile desfiintate de pediatrii pe care ar trebui sa le stie toti parintii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cazul micutilor imbolnaviti cu bacteria E.coli scoate la iveala o serie de anomalii la nivelul educatiei parintilor. Se pare ca micutii s-au ales cu aceasta bacterie dupa ce chiar proprii parinti le-au dat sa manance sarmale, desi acestia aveau doar cateva luni de viata.

Parintii isi cresc micutii asa cum stiu ca s-a procedat si cu ei. Astfel, se ajunge ca parintii sa aplice si acum – in 2016, leacuri babesti ce le pun bebelusilor viata in pericol.

8 mituri desfiintate de pediatrii pe care ar trebui sa le stie toti parintii:

1. sosetele inmuiate in otel „scot” raceala din corp

Frectia cu tuica ii scade temperatura celui mic. Asa ca otetul si tuica sunt cele doua produse pe care trebuie sa le folosim atunci cand bebelusul are febra.

Fals. Este adevarat ca asa procedau parintii nostrii atunci cand noi aveam febra, dar este doar un noroc ca nu am avut de suferit in urma aplicarii acestor leacuri babesti. De fapt, otetul si tuica pot provoca arsuri pielii bebelusului.

2. „Diversificare se face la 2 luni, cel tarziu la 4 luni. incepem cu suculet de portocale“

Tot am auzit aceste propozitii, insa lucrurile nu stau deloc asa. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda hranirea bebelusului doar cu lapte pana la sase luni; abia incepand cu aceasta varsta se trece la diversificare.  Iar aceasta etapa nu se incepe cu suc de fructe. intrebati pediatrul care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati in acest proces.

3. „Are 6 -7 luni copilul. Se uita la mine cum mananc sarmale. ii dau si lui puțin!“

Nu, nu-i da. ii faci rau. Nu te gandesti si tu cat de mic este stomacul micutului tau. Copilul nu pofteste. E doar curios. Asa ca, da-i sa manance doar ce este indicat pentru varsta lui daca vrei sa fie sanatos.

4. „Il dau pe lapte praf! Eu nu am lapte“

„Am lapte, dar este prea subtire; seamana cu un zer si copilul nu se satura. Asa ca o sa renunt la alaptare”. Nu! Nu! Nu! E total gresit. Orice mama are lapte chiar daca tie ti se pare ca tu esti exceptia de la aceasta regula.

In plus, nu exista lapte matern slab; acest aspect este tot un mit ramas din mosi-stramosi si de care nu trebuie sa mai tinem cont. Nu exista lapte matern – indiferent de culoarea pe care o are, care sa nu fie suficient de bun.

Laptele matern este „alimentul de aur” pentru bebelusi acesta avand toti nutrientii necesari  pentru o dezvoltare sanatoasa a acestora.

5. Atunci cand bebelusul sughite este bine sa ii dam putina lamaie

O, nu! Nu proceda si tu asa cu bebelusul tau. Acesta este doar un mit. Burtica nou-nascutului nu este pregatita pentru acest lucru si e posibil sa apara dureri!

6. Pune un leucoplast peste buricul bebelusului pentru a evita hernia abdominala!

Ai auzit si tu acest sfat, insa pediatrii avertizeaza ca acest lucru nu trebuie facut. Nu numai ca nu aduce niciun beneficiu, dar unii nou-nascuti fac din aceasta cauza dermatita atopica.

7. „Bebelusul are febra. ii dau jumatate de supozitor pentru ca este prea mic pentru unul intreg“

Daca si tu faci asa, este gresit. Trebuie pus intotdeauna intreg pentru ca nu stim in care parte se afla substanta activa.

8.  Bebelusului pana in 6 luni trebuie sa-i dam pe langa lapte si apa si ceai

Gresit! Pana la jumatate de an, laptele de mama este alimentul ideal si suficient pentru a asigura nevoile de crestere ale copoilului. Deci, sase luni doar lapte. Doar lapte, scrie CLICK.