Acasă Sanatate Leacul banal pentru afectiunea de care sufera 25% din populatia planetei! Il...

Leacul banal pentru afectiunea de care sufera 25% din populatia planetei! Il gasesti in camara

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii americani au descoperit legatura dintre consumul de muraturi si una dintre cele mai comune afectiuni psihologice ale modernitatii.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Maryland sustin ca muraturile pot combate problemele de anxietate, scrie doctorulzilei.ro. Studiul a fost publicat in revista Psychiatry Research si prezinta rezultatele unui experiment pe 700 de oameni care dupa ce au consumat muraturi s-au simtit mai putin panicati de situatiile insolite, mai putin anxiosi.

Muraturile sunt pline de minerale si vitamina C si contribuie din plin la o stare de sanatate mai buna, atat din punct de vedere fizic, cat, iata, si psihic. Continutul bogat de minerale face din aceste alimente un combatant impotriva radicalilor liberi aducatori de boli cumplite precum cancerul.

Muraturile sunt recomandate si in tratarea racelii. De asemenea, acestea pot fi consumate si pentru problemele alergice frecvente, mai ales alergiile de sezon.

Ce este anxietatea? Anxietatea este asociata cu persoanele depresive, insa acesta este doar un mit. Starea de anxietate poate afecta pe oricine, indiferent de problemele sale. Persoana anxioasa este o persoana nesigura, instabilia, confuza, tulburare care se manifesta atat la nivel psihic (este pierduta in spatiu la propriu) cat si fizic, prin ameteli, dureri de cap, senzatia de voma.

Tulburarile de anxietate pot fi de mai multe feluri. Exista anxietate generala, fobie sociala sau fobii specifice precum teama de gandaci, de spatii inchise ori de inaltime. 25% din populatia lumii sufera de anxietate si o parte din acest procent ajunge la tratament macar o data in viata.

Diferenta dintre anxietate si frica este urmatoarea: frica poate fi de inteles in anumite situatii, atunci cand exista pericole reale, insa anxietatea se manifesta ca o frica mult mai intensa si mai irationala, nejustificata obiectiv in anumite contexte.