Girafa de la Antipa, vandalizata in urma cu doua saptamani, a fost restaurata si reamplasata in fata muzeului bucurestean.

Dumitru Murariu, directorul muzeului, a multumit presei care s-a asociat la exprimarea sentimentului de simpatie pentru ce a fost girafa pana pe 18 august”, ceea ce a facut ca populatia Bucurestiului sa vina cu indemnul de a se face donatii pentru restaurarea girafei.

„Avand in vedere ca mulajul girafei a fost refacut gratuit, de catre reprezentantii firmei Artex Services International, care s-a ocupat de reamenajarea expozitiei permanente de la Antipa, banii care s-au strans din donatii vor fi folositi pentru a popula spatiul din fata muzeului si cu alte siluete de animale”

a precizat Murariu.

„Viitorul proiect de a popula spatiul din fata Muzeului Antipa ar putea include si «monumente ale naturii» din Romania – capra neagra, rasul, cerbul carpatin si chiar zimbrul, reintrodus in fauna tarii”

a mai spus Murariu.

Girafa a devenit un simbol al Muzeului Antipa dupa redeschiderea acestuia, pe 17 septembrie anul trecut. Muzeul a fost inchis pentru renovare si modernizarea expozitiei permanente timp de aproape trei ani, iar inaintea multasteptatei redeschideri, in cadrul campaniei „Muzeul Antipa… invadeaza mediul urban”, girafa a fost expusa in pasajul de la Universitate, pentru a ii intampina apoi pe vizitatorii muzeului pe gazonul din fata.

„Girafa Antipatica”: Statuia distrusa a Muzeului Antipa are cont de Facebook

„Le multumim tuturor celor care s-au pozat alaturi de ea si celor care s-au purtat decent cu ea. Speram ca in viitor sa avem suficiente fonduri pentru a o restaura”

au transmis reprezentantii Muzeului Antipa, pe pagina oficiala de Facebook a institutiei, ulterior distrugerii mulajului, in noaptea de 18 spre 19 august.

Murariu a mai anuntat ca in fata muzeului a fost instalata o camera video care va filma permanent, imaginile urmand a fi sterse dupa monitorizare, pentru a preveni alte distrugeri, asa cum s-a intamplat cu girafa in noaptea de 18 spre 19 august.

Directorul a precizat ca exista in zona o camera a SPP, dar imaginile de pe aceasta se sterg dupa 48 de ore si nu au mai fost disponibile dupa demararea anchetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.