Acasă Timp liber Cultura „Girafa Antipatica” a ajuns inapoi acasa si nu va mai fi singura!

„Girafa Antipatica” a ajuns inapoi acasa si nu va mai fi singura!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Girafa de la Antipa, vandalizata in urma cu doua saptamani, a fost restaurata si reamplasata in fata muzeului bucurestean.

Dumitru Murariu, directorul muzeului, a multumit presei care s-a asociat la exprimarea sentimentului de simpatie pentru ce a fost girafa pana pe 18 august”, ceea ce a facut ca populatia Bucurestiului sa vina cu indemnul de a se face donatii pentru restaurarea girafei.

„Avand in vedere ca mulajul girafei a fost refacut gratuit, de catre reprezentantii firmei Artex Services International, care s-a ocupat de reamenajarea expozitiei permanente de la Antipa, banii care s-au strans din donatii vor fi folositi pentru a popula spatiul din fata muzeului si cu alte siluete de animale”

a precizat Murariu.

„Viitorul proiect de a popula spatiul din fata Muzeului Antipa ar putea include si «monumente ale naturii» din Romania – capra neagra, rasul, cerbul carpatin si chiar zimbrul, reintrodus in fauna tarii”

a mai spus Murariu.

Girafa a devenit un simbol al Muzeului Antipa dupa redeschiderea acestuia, pe 17 septembrie anul trecut. Muzeul a fost inchis pentru renovare si modernizarea expozitiei permanente timp de aproape trei ani, iar inaintea multasteptatei redeschideri, in cadrul campaniei „Muzeul Antipa… invadeaza mediul urban”, girafa a fost expusa in pasajul de la Universitate, pentru a ii intampina apoi pe vizitatorii muzeului pe gazonul din fata.

„Girafa Antipatica”: Statuia distrusa a Muzeului Antipa are cont de Facebook

„Le multumim tuturor celor care s-au pozat alaturi de ea si celor care s-au purtat decent cu ea. Speram ca in viitor sa avem suficiente fonduri pentru a o restaura”

au transmis reprezentantii Muzeului Antipa, pe pagina oficiala de Facebook a institutiei, ulterior distrugerii mulajului, in noaptea de 18 spre 19 august.

Murariu a mai anuntat ca in fata muzeului a fost instalata o camera video care va filma permanent, imaginile urmand a fi sterse dupa monitorizare, pentru a preveni alte distrugeri, asa cum s-a intamplat cu girafa in noaptea de 18 spre 19 august.

Directorul a precizat ca exista in zona o camera a SPP, dar imaginile de pe aceasta se sterg dupa 48 de ore si nu au mai fost disponibile dupa demararea anchetei.